Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier wint na spannende partij in Trier

In de middagsessie van de Eurotour in Trier, mocht Wesley Plaisier in actie komen tegen Jamie Hughes. Dit was een spannende wedstrijd van hoog niveau, waarbij beide heren goed speelde. Het werd 6-4 voor Plaisier.

Jamie Hughes mocht de partij beginnen. Dit deed hij goed, want hij gooide een 12-darter met een 90 finish op de bull. Het werd 1-0 voor de Engelsman. Al snel wist Plaisier het gelijk te maken met een 91 finish voor een 15-darter. Plaisier stoomde door met een prachtige 167-finish voor een 2-1 voorsprong. In zijn eigen leg wist Plaisier 64 niet te checken, waardoor Hughes 36 kon checken. Het werd weer gelijk; 2-2. Vervolgens wist Hughes een maximale score te gooien om op 127 te komen, die hij erna wegzette op 24. Deze wist hij te checken met 1 dart, waardoor de Engelsman weer voor kwam te staan. Plaisier beantwoorde dit goed met een 15-darter om opnieuw gelijk te komen. 

Hierna kwam een leg vol met dubbelproblemen. Eerst mist Hughes 92 op dubbel 18, vervolgens mist Plaisier 85 op dubbel 5, waarna de Engelsman opnieuw 3 pijlen mist op dubbel 9. Plaisier wist hierna de leg af te pakken door dit maal wel dubbel 5 te gooien. Het werd 4-3 voor de Nederlander. In zijn eigen leg wist hij 78 te checken met drie pijlen, waardoor hij op matchpoint kwam. Toch vocht Hughes nog terug en checkte 35, nadat hij een maximum gooide. Het was 5-4 in tussenstand. In de tiende leg wist de Nederlander 111 te checken door single 20, triple 17 en dubbel 20 te gooien om de wedstrijd te winnen. Het werd 6-4 voor Wesley Plaisier. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jamie Hughes: 98.52 / 40%
Wesley Plaisier: 97.22 / 50%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *