Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PODCAST: ‘Darts Around the Globe’ met Canadees Jim Long

Nadat presentator Pim Huberts al eerder virtueel afreisde naar Zuid-Afrika, Iran en India, wordt nu het ‘vliegtuig’ naar Canada gepakt. Eenvoudig WK-deelnemer en een van de beste darters uit Canada is te gast in ‘Darts Around the Globe’.

Jim Long was een van de eerste bekende namen in de dartsport die zich volledig overgaf aan de online toernooien. ‘Ik denk dat ik nu meer dartwedstrijden gooi dan in mij hele carrière. Het lijkt wel of er iedere dag een nieuw toernooi is’, zegt hij lachend in de podcast.

Long vertelt verder over zijn carrière, die eigenlijk pas recent richting de PDC ging. De Canadees was al jaren lang (en nog steeds) onderdeel van het Canadees nationaal team en wist al eerder nationaal kampioen te worden, toch kwam zijn echte doorbraak pas in 2018. Hij besloot volledig voor het CDC-Circuit te gaan, een Noord-Amerikaanse competitie die vergeleken kan worden met de Pro Tour.

Dit bleek erg succesvol. Hij eindigde als beste Canadees op de ranking en kwalificeerde zich voor het WK darts 2019. ‘Een geweldige ervaring’, erkent Long als hij op zijn wedstrijden tegen Mickey Mansell en Benito van de Pas terug kijkt. Later dit jaar mocht hij ook nog eens zijn land vertegenwoordigen op de PDC World Cup of Darts waar hij opnieuw succes boekte.

Verder bespreekt Long de ontwikkelen in het Noord-Amerikaanse dartlandschap en hoe hij het liefst de toekomst tegemoet ziet. Gaat hij Q-School proberen en zullen we hem ooit nog opnieuw zien op het PDC podium? Luister naar de podcast en je vindt de antwoorden:

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *