Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PODCAST: Kai Fan Leung over darts in Hong Kong

In de zevende aflevering van de ‘Darts Around the Globe’ podcast ontvangt Pim Huberts, redacteur van Darts Actueel, opnieuw een bijzondere gast. Hij is de enige Tourkaarthouder uit Azië: Kai Fan Leung uit Hong Kong.

Kai Fan Leung is al de tweede tourkaarthouder uit Hong Kong. Eerder zag de PDC Royden Lam al een tourkaart winnen. Toch is Leung de eerste Aziaat die er écht voor gaat. Op het moment van schrijven heeft Leung nog geen enkel PDC-Toernooi gemist.

Hij begon, zoals veel darters in Azië, op het softtipbord. Hier blonk hij dan ook al snel in uit. Leung won een DartsLive toernooi in eigen land en besloot zijn baan op te zeggen en volledig voor het darten te gaan. Dit bleek te werken. In 2017 stond hij ook voor het eerst op het PDC-Podium. Hij kwalificeerde zich voor de UK Open en het WK Darts. Ook mocht hij zijn land vertegenwoordigen op de PDC World Cup of Darts.

Leung is een darter die de PDC graag wilt zien. Een grote soft-tipper in Azië die zijn kans pakt in Europa. De man uit Hong Kong begon zijn PDC-Seizoen sterk. Hij pakte begin dit jaar al op dag 2 zijn tourkaart door van Lisa Ashton te winnen, kwalificeerde zich voor de eerste (en enige) Euro Tour in België en doet het zo goed op de Pro Tour dat hij virtueel op een WK-positie staat. Hoe zal de toekomst eruit zien voor Kai Fan Leung? Hoe populair is de dartsport in Hong Kong? Kom erachter in de nieuwste Darts Around the Globe:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *