Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nitin Kumar

PODCAST: Nitin Kumar over darts in India in ‘Darts Around the Globe’

In de derde aflevering van de ‘Darts Around the Globe’ – podcast spreekt Pim Huberts met de tweevoudig WK-deelnemer Nitin Kumar. Woonachtig in Dubai, maar hét gezicht van darts in India.

We bellen de beste darter van India via Zoom, aangezien alle andere programma’s geblokkeerd zijn door de Verenigde Arabische Emiraten. Toch heeft Nitin Kumar een goed leven in Dubai, vertelt hij in de podcast.

Hier kwam hij ook voor het eerst in aanraking met het darten. Hij moest al op vrij jonge leeftijd meegaan met zijn moeder op een darttoernooi, waar hij direct wist te winnen. De dartliefde was geboren. Nadat hij met een scholarship voor basketbal in zijn thuisland India belandde, dacht hij dat er geen darts in zijn land was. Toch bleek dit minder waar te zijn. Hij stuitte toevallig op een darttoernooi in India en haalde direct de kwartfinales. Nitin Kumar viel op en mocht al snel gaan spelen in het nationale team, wat zijn basketbalcarrière op een lager pitje zette.

En dit was pas het begin van zijn carrière. Nitin Kumar werd de tweede Indiër op het PDC WK (na Ashfaque Sayed) en speelde meerdere keren op de PDC World Cup. Bovendien wordt hij gesponsord door Target en is dus van een mooie toekomst verzekert.

Wil je meer weten over Nitin Kumar en darts in India en VAE? Luister dan de podcast hier:

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

PODCAST: Nitin Kumar over darts in India in ‘Darts Around the Globe’