Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PODCAST: Salendra Singh over darts in Fiji (!?)

Over de gehele wereld wordt er darts gespeeld. In de vijfde aflevering van de ‘Darts Around the Globe’ – podcast reist Pim Huberts virtueel af naar de Fiji Eilanden. Hier staat Salendra Singh, een van de beste darters uit Fiji, op hem te wachten.

Met maar 100-150 actieve darters op het eiland is Fiji echt een land dat pas aan het begin van haar dartcarrière staat. Ook zijn de 300+ verschillende eilanden geen goed begin voor het organiseren van leagues en competities. Des te meer redenen om Salendra Singh te bevragen over darts in Fiji.

Singh probeert de sport steeds populairder te maken. Zo is hij captain van een van de weinige dartteam op Fiji en zette hij een online competitie op tijdens de lockdown. Hij weet ons te vertellen dat er vooral gedart wordt op de twee grootste eilanden in Fiji. Vroeger reisden teams naar elkaar af voor de competitie, maar dat is nu te duur geworden.

Hoewel er ook op bestuurlijk niveau positief wordt gekeken naar darten, is geld de grootste issue. Een voorbeeld hiervan is de uitnodiging voor de South-Pacific Darts Championship. Fiji werd voor dit toernooi uitgenodigd om o.a. Niue, Solomon Eilanden, Vanuatu en Tonga uit te dagen, maar moest afzeggen vanwege de torenhoge vliegkosten. Toch kijkt Singh positief naar de toekomst en hoopt bij de volgende editie een team af te vaardigen.

Reis met ons mee naar de tropische Fiji Eilanden en waan je in een dartwereld die nog maar net is begonnen:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *