Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Portugal boven: De Sousa pakt eerste Euro Tour

Met een werkelijkwaar waanzinnig optreden in de finale heeft Jose de Sousa de European Darts Grand Prix gewonnen. Hij was in de finale met 8-4 te sterk voor Michael van Gerwen.

Ook dit weekend werden we weer verwend met een geweldig weekend op de Euro Tour. De Nederlanders deden het goed, en met Michael van Gerwen stond er ook een landgenoot in de finale. Hij trof hier één van de nieuwe culthelden uit het darten, José de Sousa. Voor het eerst haalde de Portugees een finale op de Euro Tour. Doordat hij de bull won mocht hij ook nog beginnen. Met een 14-darter kwam MVG echter als eerste op het scorebord, na twee missers van De Sousa.

De Sousa overklast MVG

Van Gerwen leek gelukkig met de break, maar niet met wat de leg erna gebeurde. Hij miste vanaf 58 de grote 18, waardoor hij geen pijl op de dubbel kreeg. Met een heerlijke 84-finish op de bull strafte De Sousa dit meteen af. Met een 14-darter greep hij ook de voorsprong, waarna Van Gerwen met een 17-darter de stand weer recht trok. De Sousa was scorend de baas over Van Gerwen, en na zijn eigen leg in 15-pijlen te houden noteerde hij een 11-darter voor een break. Van Gerwen kwam er niet aan te pas.

Stoomwals De Sousa pakt titel

Met een 14-darter bleef De Sousa maar klappen uitdelen. Hij kwam op 5-2 en gaf een enome uitdaging aan Van Gerwen. Met een 14-darter deed die wel wat terug in zijn eigen leg, Met weer een 80+finish, dit keer een 86 (na 86, 87 en 84), kwam ‘The Special One’ op 6-3. MVG sloot weer aan met een 14-darter. Het geloof leek er nog te zijn, maar met een heerlijke 146-finish deelde De Sousa weer een flinke klap uit. Hij had nog maar één leg nodig en leek met gemak op weg naar de titel. Hij maakte het daarna ook af op karakteristieke wijze: 88 werd uitgegooid met tripple 8, dubbel 14 en dubbel 18. Wat een prestatie van de Portugees, die nog een mooie toekomst voor zich heeft.

Jose de Sousa: 105.79 / 61.54%
Michael van Gerwen: 92.43 / 80%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *