Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Positieve test staakt seizoen Niels Zonneveld

Er is zojuist slecht nieuws binnengekomen van Niels Zonneveld, hij zal de aankomende en laatste Euro Tour niet meekunnen doen aan de International Darts Open in Riesa. Zo meldt Zonneveld aan Darts Actueel. Lees hier meer.

Begin oktober is Niels Zonneveld positief getest op corona en is in isolatie gegaan. Tijdens die periode is Zonneveld ook een tijd ziek geweest. Inmiddels is de Nederlander weer helemaal hersteld, maar aankomend weekend zal hij niet meedoen aan de International Darts Open in Riesa.

De virusdeeltjes zijn nog minimaal twee maanden te vinden in het lichaam, en daardoor is de kans erg klein dat er negatief getest wordt. Hij heeft voor de zekerheid dinsdag nog een test afgenomen, maar die was inderdaad positief. Het is verplicht om een negatieve test te laten zien bij binnenkomst in Duitsland en voor de PDC. Voor Duitsland en de PDC gelden alleen de particuliere testen, waar je 100 euro voor betaald.

Dit betekent dat naast de vierde Euro Tour, ook de Winter Series (9 t/m 14 november), de Grand Slam of Darts Qualifier (8 november) en de WK Qualifier (30 november) in gevaar zijn.

Zonneveld staat op dit moment op plaats 30 van de Pro Tour Order of Merit, als het gaat om de kwalificatie voor het WK. Als het prijzengeld van de eerste ronde Euro Tour eraf gaat dan staat hij al buiten de WK kwalficatie. Ook zal hij zijn tourkaart verliezen als hij de bovenstaande toernooien niet haalt. Hij staat op dit moment op plaats 84 van de PDC Order of Merit.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *