Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Pratnemer, Koltsov, Ljubic, Kanik en Gawlas kwalificeren zich voor Euro Tours

Afgelopen weekend zijn er in Boedapest kwalificatietoernooien gespeeld voor spelers uit Oost-Europa voor de eerste 5 Euro Tours. Lees hier meer over de kwalificatietoernooien en wie er wonnen. 

Belgian Darts Championship
Vrijdagavond begon het kwalificatietoernooi voor de Belgian Darts Championship met 43 spelers, waaronder favorieten als Boris Koltsov, Tytus Kanik, Benjamin Pratnemer en Pavel Jirkal. De Sloveen Benjamin Pratnemer en de verrassende Tsjech David Pisek wisten de finale te halen. Pratnemer deed dit met overwinningen op David Rosi (6-0), Martin Ševcov (6-2), Ondrej Kysilka (6-0) en Boris Koltsov (6-4). Pisek bereikte verrassend de finale ten koste van Gábor Takacs (6-5), Sándor Balló (6-2), Alexander Masek (6-5) en Zdravko Antunovic (6-5). Pisek rekende dus drie keer af met zijn tegenstander in een beslissende leg. In een spannende finale wist Pratnemer met 6-4 te winnen en schrijft hij daarmee historie door de eerste Sloveen te worden op een Euro Tour. Bekijk hieronder alle statistieken van de finale. Klik hier voor alle resultaten.

FOTO: PDC Hungarian Fan Club

European Darts Grand Prix
Zaterdagmiddag begon het kwalificatietoernooi voor de European Darts Grand Prix met 42 spelers. Dit keer behaalde de grote favoriet Boris Koltsov wel de finale, daarin speelde hij tegen de Pool Sebastian Steyer. Koltsov bereikte de finale met overwinningen op Németh Szabolcs (6-4), Roman Benecky (6-3), Ondrej Kysilka (6-3) en Benjamin Pratnemer (6-5). Steyer bereikte zijn eerste finale van het seizoen door af te rekenen met Gabriel Pascaru (6-5), Béla Balogh (6-1), Michal Smejda (6-4) en Nándor Major (6-4). In de finale kreeg de Rus weinig tegenstand en won met o.a. een 158-finish met 6-1 van Steyer en zien we Koltsov later dit jaar terug in Sindelfingen. Bekijk hieronder alle statistieken van de finale. Klik hier voor alle resultaten.

FOTO: PDC Hungarian Fan Club

European Darts Open
Later op de zaterdagmiddag ging het kwalificatietoernooi voor de European Darts Open van start, dit gebeurde met 43 spelers. De spelers die de eerste twee qualifiers wonnen moesten in de eerste ronde tegen elkaar. Deze partij werd gewonnen door Pratnemer met 6-5 en bereikte met overwinningen op Wojciech Brulinski (6-4), David Pisek (6-3) en op Adam Gawlas (6-3) zijn tweede finale. De tegenstander was de Kroaat Pero Ljubic, die vorig jaar ook al eens op een Euro Tour stond. Ljubic bereikte de finale ten koste van Nándor Prés (6-3), Martin Popelka (6-1), Adrian Frim (6-4), Németh Szabolcs (6-4) en Tytus Kanik (6-3). In een hoogstaande finale wist Ljubic Pratnemer met 6-1 te verslaan, inclusief een gemiddelde van 90! Bekijk hieronder alle statistieken van de finale. Klik hier voor alle resultaten.

FOTO: PDC Hungarian Fan Club

German Darts Grand Prix
Zondagmiddag begonnen 41 spelers aan het kwalificatietoernooi voor de German Darts Grand Prix. Van de grote favorieten was Pavel Jirkal niet aanwezig in Boedapest. Boris Koltsov en Tytus Kanik wisten de finale te behalen. Koltsov deed dit met overwinningen op Patrik Kovacs (6-3), Ondrej Kysilka (6-4), Martin Popelka (6-0), Sebastian Steyer (6-3) en Michal Smejda (6-2). Kanik bereikte zijn eerste finale van het weekend door Gabriel Olar (6-2), Adrian Frim (6-5), Benjamin Pratnemer (6-0) en Nándor Major (6-5) te verslaan. In een finale van hoog niveau wist ‘Tito’ met 6-3 te winnen van Koltsov, inclusief een gemiddelde van 93! Later dit jaar zien we de Pool terug in München. Bekijk hieronder alle statistieken van de finale. Klik hier voor alle resultaten.

FOTO: PDC Hungarian Fan Club

Austrian Darts Open
Later op de zondagmiddag werd het laatste kwalificatietoernooi van het weekend gespeeld met 43 spelers inclusief Pavel Jirkal. Benjamin Pratnemer verloor meteen in de eerste partij, waardoor het speelschema open lag voor andere spelers. Uiteindelijk wist Tytus Kanik zijn tweede finale van de dag te halen. Kanik deed dit met overwinningen op David Rosi (6-1), Filip Sebesta (6-1), Gabriel Pascaru (6-1), Sebastian Steyer (6-1) en Martin Popelka (6-2). De laatstgenoemde versloeg Koltsov in de kwartfinales. De andere finalist was de 17-jarige Adam Gawlas uit Tsjechië. Na het behalen van een kwartfinale en een halve finale dit weekend was het dit keer wel raak. Met overwinningen op Wojciech Brulinski (6-3), Nándor Prés (6-3), Németh Szabolcs (6-0) en Dimitry Gorbunov (6-0) was de eerste finale dit seizoen een feit voor de Tsjech. In een spannende finale zorgde Gawlas met een 6-3 overwinning ervoor dat we hem terug gaan zien op de Euro Tour in Oostenrijk. Daarnaast doet hij ook goede zaken voor de World Cup of Darts en de Euro Tour in Tsjechië, de twee hoogst geplaatste Tsjechen kwalificeren zich daarvoor. Sedlacek zal er natuurlijk bij zijn als tourkaarthouder. Bekijk hieronder alle statistieken van de finale. Klik hier voor alle resultaten.

FOTO: PDC Hungarian Fan Club
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Pratnemer, Koltsov, Ljubic, Kanik en Gawlas kwalificeren zich voor Euro Tours