Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey

Premier League: Van den Bergh en Dobey krijgen wildcards

Maandagochtend heeft de PDC de acht spelers bekend gemaakt voor de Premier League, dat aankomende donderdag van start gaat. Lees er hier meer over.

Net als vorig jaar zal de Premier League bestaan uit 8 spelers. Vier van deze spelers staan in de top 4 op de wereldranglijst; Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Peter Wright.

De overige vier spelers hebben een wildcard ontvangen van de PDC. Één daarvan is de kersverse winnaar van The Masters; Chris Dobey. Mede door de titel en de kwartfinales op het WK mag de Engelsman dit jaar deelnemen aan de Premier League. Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh keren ook weer terug. Aspinall bereikte vorig jaar de finale van de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts en dat was genoeg voor een uitnodiging. Van den Bergh bereikte begin dit jaar de halve finale op het WK en zal vooral kijkers trekken in België. De laatste uitnodiging is gegaan naar Jonny Clayton. Ondanks een mager 2022, mag de Welshmen wederom de aankomende 16 weken strijden voor de titel in de Premier League.

Een aantal spelers zullen echter ook teleurgesteld zijn, één daarvan is Luke Humphries. De Engelsman won afgelopen jaar vier Euro Tour-titels en behaalde daarnaast nog eens twee halve finales op gerankte TV-toernooien. Toch is het niet genoeg om de nummer 5 van de wereld een uitnodiging te geven. Ook de finalist van The Masters, Rob Cross, is er net als vorig jaar niet bij. Majorwinnaars Danny Noppert (UK Open) en Ross Smith (EK) zien hun droom ook uiteen spatten. De finalist van vorig jaar, Joe Cullen, keert ook niet terug.

De Cazoo Premier League 2023 start aankomende donderdag 2 februari in Belfast.

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *