Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen vs Peter Wright

Price, Clayton, Smith en Wright naar halve finales in Denemarken

Zaterdagmiddag zijn de kwartfinales van de Nordic Darts Masters afgewerkt in Kopenhagen. Gerwyn Price, Jonny Clayton, Michael Smith en Peter Wright komen vanavond terug voor de halve finales én finale.

Price verslaat verdedigend kampioen

De middagsessie begon met de verdedigend kampioen in Kopenhagen, Dimitri van den Bergh, tegen Gerwyn Price. Price schoot uit de startblokken door de eerste twee legs naar zich te trekken met finishes van 68 en 82. Van den Bergh antwoordde geweldig, met een 124-finish brak hij terug en zorgde met een 11-darter voor 2-2. Price gooide voor de pauze een knappe 70-finish uit om toch de voorsprong terug te pakken. Na de pauze waren het drie breaks op een rij, waardoor Price op een 5-3 voorsprong kwam. In de negende leg verzilverde Price de break in 14 darts, voordat Van den Bergh met een 15-darter er 6-4 van maakte in de tweede pauze. Na de laatste pauze werden er drie legs op rij gehouden, door wie de leg werd begonnen. Van den Bergh gooide een 127-finish uit via de bull, waarna Price in 15 darts op een 8-5 voorsprong kwam. In leg 14 produceerde ‘The Iceman’ een 94-finish in 12 darts om de Belg te breaken en op matchpoint te komen; 9-5. Toch liet hij Van den Bergh terug in de wedstrijd komen, na 7 gemiste matchdarts. ‘The Dreammaker’ kreeg de kans om er 9-8 van te maken, maar miste nu zelf ook op de dubbel. Price bleef koel, waardoor hij via dubbel 4 de wedstrijd met 10-7 naar zich toe trok.

Clayton eenvoudig langs Cross

Jonny Clayton en Rob Cross stonden tegenover elkaar in de tweede kwartfinale. De eerste drie legs waren allemaal breaks, met o.a. een 106-finish van Clayton voor een 2-1 voorsprong. Dit vervolgde hij met een 13-darter om de break te verzilveren. Ook de laatste leg voor de pauze ging naar de Welshmen, met een 62-finish ging hij pauzeren met een 4-1 voorsprong. Deze voorsprong kon Cross in de tweede sessie niet verkleinen, hij miste te veel dubbels. In de tweede pauze was het ‘The Ferret’ die nog maar drie legs nodig had voor de halve finales; 7-3. Legs 11 en 12 gingen met de darts mee, voordat Clayton de genadeklap uitdeelde door ‘Voltage’ voor de derde keer te breaken; 9-4. Een leg later kreeg Cross één pijl op de dubbel om in de wedstrijd te blijven, maar miste. Clayton raakte dubbel 3 en plaatste zich zo relatief eenvoudig voor de halve finales; 10-4.

Wereldkampioen blijft winnen

Wereldkampioen Michael Smith kwam in de derde partij van de middag in actie tegen Luke Humphries. In de beginfase van de wedstrijd ging het lang gelijk op. In de vijfde leg sloeg Smith het eerste gaatje door Humphries in 15 darts te breaken en een leg later de break in 13 darts te verzilveren. Humphries wist deze tegenslag meteen te verwerken, want met een 15- en 14-darter trok hij de wedstrijd in evenwicht. In de negende leg leek Humphries de voorsprong terug te pakken, maar miste vier pijlen op de dubbel. Smith brak meteen weer en ging dankzij een 18-darter pauzeren met een 6-4 voorsprong. Na de laatste pauze produceerde ‘Bully Boy’ een 11-darter om zijn landgenoot voor de tweede keer te breaken. Ook deze break werd verzilverd, via dubbel 4 kwam er een 8-4 tussenstand op het scorebord te staan. Opnieuw liet hij ‘Cool Hand Luke’ terug in de wedstrijd komen. De Engelsman won drie legs op een rij in 16,15 en 13 darts voor 8-7. Verder liet Smith het niet komen, met een 12-darter en een 14-darter trok de nummer één van de wereld de partij naar zich toe met 10-7.

Wright in decider langs Van Gerwen

De laatste kwartfinale ging tussen twee meervoudig wereldkampioen, Peter Wright tegen Michael van Gerwen. Wright begon als betere speler aan de partij door de eerste twee legs te pakken. Deze voorsprong behield de Schot tot 3-2. Na een korte pauze brak Van Gerwen meteen terug in 11 darts om vervolgens met een 13-darter de voorsprong te pakken; 4-3. Een leg later kreeg Van Gerwen drie pijlen op dubbel 10 om 5-3 voor te komen, maar miste. Wright kon hierdoor via dubbel 2 toch zijn eigen leg houden. Ook in de negende en tiende leg kreeg de Nederlander pijlen op de dubbel om de legs te pakken. Uiteindelijk was het ‘Snakebite’ die met een 6-4 voorsprong ging pauzeren. Na de pauze hielden beide heren hun eigen leg in 13 darts. Van Gerwen vervolgde dit met een 11-darter om te breaken; 7-6. Het leek erop dat ‘Mighty Mike’ er 7-7 van zou gaan maken, aangezien hij na 9 pijlen op 47 stond. Echter had hij wederom problemen met de dubbels, vijf keer op rij werd er gemist. Wright bleef koel en zorgde via dubbel 15 voor de rebreak; 8-6. Wright kon de break ook niet verzilveren, hij miste één pijl op tops. Van Gerwen brak terug door 62 uit te gooien en kwam nu wel op gelijk hoogte door 60 uit te gooien in leg 16; 8-8. Uiteindelijk moest er een allesbeslissende 19de leg aan te pas komen die Wright mocht beginnen. Wright gooide twee scores van 140 in zijn eerste drie beurten, terwijl Van Gerwen in zijn eerste vier beurten geen triple kon vinden. Hierdoor was een 19-darter genoeg voor de Schot om zich in de laatste leg te plaatsen voor de halve finales.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 10-7 Dimitri van den Bergh
Jonny Clayton 10-4 Rob Cross
Michael Smith 10-7 Luke Humphries
Peter Wright 10-9 Michael van Gerwen

Halve finales
Michael Smith vs Peter Wright
Gerwyn Price vs Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *