Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - Baltic Sea Darts Open 2023

Price de baas in Nottingham na zege op Dobey

Michael van Gerwen wist de laatste drie Premier League-avonden op zijn naam te schrijven, maar moest het in de halve finale dik afleggen tegen Chris Dobey: 6-0. De Engelsman nam het in de finale op tegen Gerwyn Price.

Geen groot spektakel in kwartfinales

Dimitri van den Bergh liet opnieuw zien op het podium vele malen sterker te gooien dan op de vloer. De Belg kwam snel op een 3-0 voorsprong tegen Nathan Aspinall, die kans op kans miste op 100 plus-finishes. Toch pakte hij wat legs op en maakte hij 5-4 door een 70-finish. Van den Bergh vond het wel weer mooi geweest een knalde een 126-finish uit voor de break én de overwinning: 6-4.

Ook Gerwyn Price – Jonny Clayton was geen groot spektakel. Ja, de gemiddeldes van beide mannen waren prima, maar dit was voornamelijk door zeer sterke finishing. In het duel der Welshmen kwam Price op een 3-1 voorsprong door 78 uit te gooien. Op dat moment had hij 3 van zijn 4 dubbelpogingen raak geprikt. Even later brak Clayton nog, maar Price balde zijn vuist nog even goed en gaf nog een schreeuw terwijl hij 50 voor de wedstrijd uitgooide: 6-4.

Michael van Gerwen ging op jacht naar zijn vierde eindoverwinning op rij. En getest werd hij zeker niet door een inspiratieloze Peter Wright – die met zijn bommetjespijlen amper tot een gemiddelde van 90 kwam. De Nederlander begon ouderwets verwoestend, zakte wat in maar sloot af via dubbel 16: 6-1. De Schot kon snel weer huiswaarts keren.

De grootste verrassing van de dag was te vinden in het Engelse duel. Chris Dobey kwam op een 5-0 voorsprong op de wereldkampioen. Gelukkig voor Smith werd het geen whitewash: hij pakte zijn eigen leg en maakte 5-1. Voor Smith was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Hij pakte een break én won zijn eigen leg via een knappe 81-finish (5-3). Smith kwam he-le-maal los. De 180-koning pakte opnieuw de break (5-4). Hollywood verloor 5 Premier Leagueweken op rij, maar dat zou niet opnieuw gebeuren. Via de bullseye won hij tóch nog met 6-4.

Dobey whitewasht Van Gerwen, Price overtuigd

De eerste halve finale was een spannende halve finale van erg goed niveau. Price begon scorend en finishend erg goed aan de wedstrijd en pakte zo een 3-1 voorsprong. Dimitri van den Bergh kwam ook sterk terug en pakte een 4-3 voorsprong met een break. Van den Bergh kreeg een pijl om de break ook te verzilveren, hij mistte en Price profiteerde. Price wist wel de 5-4 voorsprong te pakken. Hij wist de wedstrijd ook te beslissen met een 156-finish. Van den Bergh liet het liggen op de eigen legs, hier gooide hij maar één uit elf op de dubbel. Beiden spelers gooide boven de 100 gemiddeld.

De tweede halve finale was minder spannend. Chris dobey begon erg goed aan de wedstrijd. In de eerste leg was Van Gerwen niet in vijf beurten uit en zo wist Dobey gelijk te breken. Vervolgens gooide dobey een 13 darter en een 11-darter om te breken. Van Gerwen wist niet meer in de wedstrijd te komen, Dobey mocht zijn eigen leg houden met een 21-darter. In de vijfde leg mistte Van Gerwen ook nog een 90-finish en zo kwam hij 5-0 achter. Chris Dobey gunt Van Gerwen geen leg. Dobey wint op een overtuigende manier met 6-0 van Van Gerwen. Dit deed Dobey met een gemiddelde van 100.36.

Price wint tweede weektitel

Chris Dobey mocht de partij beginnen en ‘Hollywood’ deed dit met verve. De Engelsman gooide een 86-finish en met een 14-darter ging de leg naar Dobey. Price leek hard op weg om de stand op gelijke hoogte te brengen, maar de Welshman miste teveel dubbels. Dobey finishte de hele avond al geweldig en bevestigde dit gegeven door met een sterke 112-finish Price te breken: 2-0. Lang kon Dobey echter niet genieten van de break voorsprong. Price herstelde, scoorde in de derde leg beter dan zijn tegenstander en brak terug met een 13-darter via tops.

Price wist de break wel te verzilveren en bracht de stand met een goede 110-finish weer op gelijke hoogte. ‘The Iceman’ leek het sowieso flink op zijn heupen te hebben gekregen, want ook in de vijfde leg plaatste hij de break. Ditmaal was het een 138-finish die het verschil maakte. De eigen leg houden bleek voor beide heren moeilijk, want met een 15-darter plaatste Dobey de vierde break in zes legs.

Na de zesde leg leek Price door te willen zetten. Hij plaatste opnieuw een break met een 14-darter en wist deze te verzilveren met een 13-darter. De Welshman zette zich hiermee op matchpoint. De negende leg leek niemand te willen winnen. Beide heren misten enorm veel pijlen op de dubbel, maar het was Dobey die zich de leg met een 19-darter toe-eigende. Price liet zich dit echter niet nog een keer gebeuren. De Welshman scoorde beter en wist de Premier League-avond in Nottingham met een 14-darter op zijn naam te schrijven.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 101,04 / 37,5%
Chris Dobey: 95,48 / 33,3%

Uitslagen

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh 6-4 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-4 Jonny Clayton
Michael van Gerwen 6-1 Peter Wright
Chris Dobey 6-4 Michael van Gerwen

Halve finales

Gerwyn Price 6-4 Dimitri van den Bergh
Chris Dobey 6-0 Michael van Gerwen

Finale
Gerwyn Price 6-4 Chris Dobey

Stand Premier League Darts

  1. Michael van Gerwen 22 (3 titels)
  2. Gerwyn Price 13 (2 titels)
  3. Michael Smith 12 (1 titel)
  4. Nathan Aspinall 11
  5. Dimitri van den Bergh 9
  6. Chris Dobey 8 (1 titel)
  7. Jonny Clayton 7
  8. Peter Wright 2
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *