Gerwyn Price

Price en Clayton door, Ratajski sneuvelt op Grand Slam

Gerwyn Price en Jonny Clayton hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Grand Slam of Darts. Ook James Wade en Rob Cross halen de laatste 16, terwijl Nathan Rafferty en Bradley Brooks verrassen.

Groep A

Dat Gerwyn Price de poule overleefde, dat mag geen verrassing genoemd worden. Dat Krzysztof Ratajski dat niet deed, wel. De Pool won dan wel overtuigend van Martin Schindler, maar na een oorwassing tegen Price (5-0) zorgden de bibbers ervoor dat hij ook verloor van Nathan Rafferty. ‘The Polish Eagle’ miste maar liefst zes pijlen om door te gaan. Rafferty profiteerde optimaal. Schindler redde uiteindelijk ook nog zijn toernooi door nog wel van Gerwyn Price te winnen: de Duitser deed dit zelfs met een 100+ gemiddelde.

1. Gerwyn Price 4, +5
  2. Nathan Rafferty 4, +3
  3. Krzysztof Ratajski 2, -2
  4. Martin Schindler 2, -6

Groep B

Bradley Brooks kent een fantastisch debuut op de Grand Slam of Darts. De Wereldkampioen bij de jeugd profiteerd optimaal van een off-day van Mervyn King in zijn eerste wedstrijd, waarna een zege op Rusty-Jake Rodriguez in wedstrijd nummer drie hem verzekerde van een plek bij de laatste 16. Het scheelde niets of hij had de groep zelfs gewonnen: Jonny Clayton overleefde twee matchdarts tegen Mervyn King, waardoor de Welshman alsnog de groep won. De off-day van King werd hem uiteindelijk fataal, want in zijn andere twee wedstrijden kwam zijn gemiddelde uit boven de 100.

1. Jonny Clayton 6, +5
  2. Bradley Brooks 4, +4
  3. Mervyn King 2, -4
  4. Rusty-Jake Rodriguez 0, -5

Groep C

Groep C eindigde op de bruutste manier mogelijk. James Wade verloor in de eerste speelronde nog van Jim Williams, maar na ruime zeges op Boris Krcmar (5-1) en Rob Cross (5-2) vond hij zich aan het einde van de drie dagen terug op plek nummer één. Tegen Cross noteerde hij daarnaast ook nog een gemiddelde van 111.71. Jim Williams werd hier uiteindelijk de dupe van. De Welshman won van Wade van Krcmar, maar doordat ook Cross twee wedstrijden won vloog ‘The Quiff’ er op legsaldo uit. Cross won zijn eerste twee wedstrijden, maar ietwat geluk in de laatste wedstrijd tegen Wade trokken hem over de lijn.

1. James Wade 4, +5
  2. Rob Cross 4, +4
  3. Jim Williams 4, +3
  4. Boris Krcmar 0, -12

Groep D

Nadat Dimitri van den Bergh door een positieve Corona-test niet mee kon doen aan de Grand Slam of Darts lag poule D helemaal open. Chris Dobey en Stephen Bunting leken de twee grootste kanshebbers, maar het verliep compleet anders. Ryan Joyce en Rowby-John Rodriguez speelden beide een geweldige wedstrijd tegen Bunting, en doordat ze er ook nog een andere overwinning erbij sprokkelden eindigden zij op één en twee.