Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price en Clayton eerste kwartfinalisten op WK 

Gerwyn Price en Jonny Clayton hebben zich donderdagavond naar de kwartfinales van het PDC WK geknokt. José de Sousa en Josh Rock waren daarvan de dupe.  

Gerwyn Price vs José de Sousa

De nummer één van de wereld mocht de laatste 16 van dit WK aftrappen tegen ‘comeback-king’ José de Sousa. Sprankelend was het nog niet tot zover voor de Welshman: het was voor hem ook tijd om indruk te maken. Hij zag De Sousa snel de eerste leg pakken, maar door legs in 14, 15 en 15 pijlen te gooien ging de eerste set toch snel naar ‘The Iceman’. De Sousa begon set twee echter sterk: hij brak Price meteen, waarna hij zijn eigen leg in 14 pijlen hield. Doordrukken lukte echter niet: twee legs op rij miste hij een pijl voor de set, waardoor Price terugkwam naar 2-2. Een 16-darter was daarna genoeg om op 2-0 te komen.

Erg vertrouwen leek Price nog niet: tops liep voor geen meter. In set drie was dit het duidelijkste te zien. Nadat beide mannen hun eigen leg hadden gehouden, miste de Welshman vier pijlen op de dubbels. De Sousa profiteerde en volgde dit op met een 13-darter. De spanning in de wedstrijd leek terug, maar was een set later ook al weer weg. Price won set vier nipt met 3-2, maar De Sousa was in elke leg die ‘The Iceman’ won erg ver weg. Zijn gemiddelde kwam in deze vijf legs niet boven de 80 uit. Met een 19-darter won hij daarna wel zijn eigen leg, maar Price counterde makkelijk met een 14-darter. Beide mannen hielden daarna hun eigen leg, waardoor Price op matchpoint kwam. Met een 12-darter vond hij hier zijn beste leg van de partij, waardoor hij toch nog met enige tevredenheid de wedstrijd afsloot.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 94.43 / 31.7%
José de Sousa: 91.92 / 34.5%

Jonny Clayton vs Josh Rock

De laatste partij van de avond ging tussen meervoudig majorwinnaar Jonny Clayton en de veelbelovende debutant Josh Rock. Het was aan Clayton om de wedstrijd af te trappen, maar hij kreeg in 11 pijlen al meteen een break om zijn oren. Rock wist deze ook te verzilveren om vervolgens met 3-0 de eerste set te grijpen. 

Na de pauze behield de 21-jarige Noord-Ier in 13 darts zijn eigen leg, waarna Clayton in 17 hetzelfde deed. Doordat Rock enkele dubbels miste, kon de Welshman kort daarop ook een break plaatsen. Dat leek hem een flinke boost te geven, want met een 11-darter trok ‘The Ferret’ vervolgens de setstand op tot 1-1. 

Later wist Clayton nipt zijn eigen leg veilig te stellen en iets overtuigender kon Rock hetzelfde bolwerken. Beiden heren behielden nogmaals hun eigen leg, waarna Clayton met een 104-finish via 18, triple 18 en bull wist te ‘breaken’ voor de setwinst.  

Rock leek niet al te erg aangedaan en behield in vijftien darts zijn eigen leg om vervolgens in het gelijke aantal ook een break te plaatsen. Met een 11-darter wist zijn Welshe tegenstander echter meteen terug te ‘breaken’. Nadat deze ook zijn eigen leg hield en even later zijn score kapot gooide voor de set, trok Rock de setstand gelijk naar 2-2.  

Kort daarop behielden beide heren tweemaal hun eigen legs, waarna Clayton een dubbel miste voor de set. Rock strafte dat af door 72 uit te gooien en zo met een break het scorebord op 3-2 te krijgen. 

Even later liet Clayton zien wat hij waard is. Nadat beiden opnieuw hun eigen legs veiligstelde, plaatste hij in vijftien pijlen en met een 122-finish een voor hem zeer welkome break. Met een 16-darter dwong hij vervolgens een allesbeslissende set af. Deze trapte hij af door zijn eigen leg te behouden en daar in 13 pijlen een break op te laten volgen. In veertien darts sprong de Welshman vervolgens over de finishlijn. Zo maakte hij met 4-3 een eind aan Rocks debuut op het WK. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 97.73 / 53.3% 
Josh Rock: 96.97 / 26.1% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *