Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Price en Clayton maken Welsh avondje compleet

Het was een Welsh avondje op de World Darts Championship. Zowel Gerwyn Price, als Jonny Clayton kwamen in actie. Gerwyn Price had veel moeite met Kim Huybrechts, Jonny Clayton won eenvoudig van Gabriel Clemens. Lees hier alles over deze twee partijen.

Gerwyn Price vs Kim Huybrechts

Gerwyn Price begon de eerste partij van de avond en deed dat met een 60-finish in zijn eigen leg, nadat Kim Huybrechts een 103-finish had gemist op dubbel 16. In de tweede leg leek Huybrechts zijn eigen leg te houden, maar Price brak met een 109-finish naar een 2-0 voorsprong. Een leg later pakte de Welshmen de eerste set, met een 12-darter kwam hij 1-0 voor in sets.

Huybrechts begon na een korte pauze aan de tweede set. Dit deed hij goed, hij hield met een knappe 98-finish via dubbel 12 zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Huybrechts een 11-darter en brak daarmee naar 2-0. In de derde leg miste de Belg tops voor een 75-finish, waarna Price via dubbel 12 terugbrak naar 2-1. Een vijfde leg kwam er niet, want Huybrechts kwam met een magistrale 147-finish op 1-1 in sets.

Na de tweede pauze begon Price aan de derde set, maar miste verrassend 5 pijlen op de dubbel. Huybrechts stapte in en brak via dubbel 12 naar een 1-0 voorsprong. Een 16-darter zorgde er vervolgens voor dat ‘The Hurricane’ de break verzilverde. Price antwoordde wel goed, want met een 81-finish bleef hij in de set. In de vierde leg kreeg de Belg al drie setdarts, maar die werden gemist. Price strafte het optimaal af en kwam met een 74-finish langszij; 2-2. Price begon de beslissende leg, maar uiteindelijk was het toch Huybrechts die de voorsprong in sets pakte. Huybrechts gooide zijn tweede 100+ finish uit voor de set; 120 voor 2-1 in sets!

Huybrechts mocht aan de vierde set beginnen, maar kon geen triple kopen in de eerste leg. Hierdoor kon de nummer 1 van de wereld eenvoudig breaken in 13 darts. In de tweede leg verzilverde Price de break met een 81-finish in 12 darts. Het leek erop dat Huybrechts zijn eigen leg nu wel kon houden, maar miste vijf pijlen op de dubbel. Price produceerde een geweldige 130-finish en ging zo pauzeren met een 2-2 tussenstand.

Na de laatste pauze begon Price aan de vijfde set. Price begon met een 177 en stond na 15 darts op dubbel 6. Toch kreeg Huybrechts de kans om te breaken, maar miste vier keer op de dubbel. Hierdoor kon Price na een aantal missers toch via dubbel 6 zijn eigen leg houden. Huybrechts kon zijn eigen leg niet in 15 darts houden en werd daar op afgestraft. Price brak met een 112-finish naar 2-0 en zorgde met een 120-finish ervoor dat hij op een 3-2 voorsprong kwam in sets.

Het was erop of eronder voor de overgebleven Belg. Hij begon in ieder geval wel goed, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Price zijn zesde 180’er en kwam in 13 darts langszij; 1-1. Huybrechts was aan het wankelen in de derde leg, maar met een knappe 139-wegzetbeurt en het gooien van tops hield hij toch nog zijn eigen leg. Een leg later stond Huybrechts na 9 darts op 41, maar miste opnieuw twee pijlen op de dubbel. Opnieuw hield de Welshmen zijn eigen leg met een 120-finish; 2-2. Huybrechts begon de beslissende leg. Price gooide geen pepernoot in de vijfde leg, waardoor Huybrechts toch eenvoudig op 3-3 in sets kwam.

Price mocht aan de beslissende set beginnen en deed dat met een 16-darter in de eerste leg. Een leg later plaatste Price een belangrijke break via dubbel 10, nadat Huybrechts drie pijlen op de dubbel miste. Toch gaf Huybrechts niet zomaar op. Met een 15-darter brak ‘The Hurricane’ terug en kwam in 16 darts op 2-2. Er kwam dus een tiebreak aan te pas. In die tiebreak gingen de alle legs met de darts mee, waardoor er een allesbeslissende leg kwam. Huybrechts miste in meerdere legs van Price dubbels om te breaken. Zo miste hij in leg 5 drie darts op de dubbel, in leg 7 twee pijlen en in leg 9 drie pijlen. Price begon de allesbeslissende leg en het bleef enorm dichtbij elkaar. Na 12 darts stond Price op 76 en Huybrechts op 112. Uiteindelijk bleef ‘The Iceman’ het koelst en pakte met een 76-finish een memorabele overwinning, hij wint met 4-3 (3-0,1-3,2-3,3-0,3-0,2-3,6-5) in sets van Kim Huybrechts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 92,04 / 47,6%
Kim Huybrechts: 93,6 / 30,4%

Jonny Clayton vs Gabriel Clemens

Jonny Clayton mocht aan de wedstrijd beginnen en hij was in de eerste set vooral sterk in de eigen legs. In de eigen legs was hij in vijf beurten uit en hier kon Clemens weinig druk op zetten. Scorend was het vrij goed van Clayton, maar op de dubbels kon het wel beter. In de eerste leg liep Clayton scorend ver uit waardoor hij er drie kon missen, hij was ook gewoon binnen vijf beurten uit. In de tweede leg liepen beiden niet zo hard. In totaal zijn er in deze leg 10 dubbels gemist, Clemens kon zo de leg alsnog houden in zijn achtste beurt. Clayton kon zijn eigen leg wel weer houden binnen vijf beurten. Hij wist ook nog eens te breken met een 11-darter om de set te pakken. Clayton kon zo de eerste set pakken en Clemens zou scorend een stuk beter moeten.

Clemens scoorde in de tweede set wel een stuk beter, maar dit was niet genoeg. Clayton wist in de eerste leg twee 180-ers te gooien, ondanks dat kreeg Clemens een kans en twee pijlen op de dubbel vanaf 84. Clemens mistte deze kans en dus gooide Clayton een 12-darter om te breken. Om deze break te verzilveren, gooide Clayton nog maar eens twee 180-ers. Clemens stond na 9 pijlen te wachten op 132, maar mocht niet eens aantreden. Clayton gooide D2 voor een 10-darter. Een recordset werd het niet, in de derde leg mistte Clayton drie pijlen op de dubbel en daardoor mocht Clemens nog wel een legje houden. Mooi eindigde de set wel. Clayton gooide 121 uit voor de tweede set en eindigde de set met 115 gemiddeld. Clemens leek deze set niet kansloos, in de eerste leg kreeg Clemens twee pijlen op de dubbel en hij stond in elke leg ook op een finish te wachten.

Clemens zou de volgende set moeten winnen om in de wedstrijd te komen. De derde set was scorend zeker niet zo goed als de tweede set. Beiden spelers hadden moeite om de legs in vijf beurten te beëindigen en dit had ook breaks tot gevolg. Clemens wist wel in de eerste leg te breken met een 114-finish, maar wist met zes beurten de break niet te verzilveren. Hiertoe kreeg Clemens een nieuwe kans omdat hij weer wist te breken met een 18-darter. Hierop volgde wel twee goede legs van Clayton. Hij stond in zowel de derde, als de vierde leg na 12 pijlen op de dubbel en wist hier de set ook mee te pakken.

Vervolgens was de wedstrijd wel klaar. Clemens gooide in de vierde set weinig trippels en stond na twee legs scorend onder de 70 te gooien. Hier profiteerde Clayton eenvoudig van. Hij wist in de eerste leg nog een 121-finish te gooien en was in alle drie in 15 pijlen uit. Hij besloot de wedstrijd nog met een 110-finish en wist zo vrij eenvoudig te winnen. Clayton heeft zijn klasse getoond en zal het in de volgende ronde opnemen tegen Michael Smith.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 102.56 / 38.71%
Gabriel Clemens: 87.66 / 33.33%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *