Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski

Price en Ratajski maken indruk, ook Petersen door

Zaterdagavond stond de laatste 16 gepland voor de UK Open. Met onder meer Devon Petersen, James Wade en Jonny Clayton in actie. Lees hier meer.

Petersen houdt goede resultaten vol

De enige Afrikaan op de tour is wederom doorgedrongen tot de kwartfinale op een major. Petersen speelde tegen de Engelsman Peter Jacques, maar won vrij eenvoudig met 10-4. Hiermee doet Petersen goede zaken voor de wereldranglijst, waar hij bij een overwinning morgen naar plek 27 gaat.

Ratajski en Wade maken indruk

De Pool Ratajski had op papier een moeilijke loting tegen de man in vorm Jonny Clayton, maar na de eerste pauze stond er 5-0 op het scorebord in het voordeel van de Pool. Een 122-finish en een 128-finish zette de toon. Ratajski speelde lange tijd rond de 112 gemiddeld. Hij eindigde uiteindelijk op 103 en won met 10-3. Ook James Wade had op papier een moeilijke loting. De Duitser Clemens leek in topvorm na zijn zege op Daryl Gurney, maar kreeg het niet bolgewerkt tegen een sterke Wade: 10-5.

Simon Whitlock blijft goed presteren op de TV toernooien, nadat het op de Super Series niet wilde vlotte bij de Australiër bereikte hij nu opnieuw een kwartfinale. Whitlock was net even iets beter dan zijn Noord-Ierse opponent Brendan Dolan en won met 10-9. Dave Chisnall stopte de opmars van Alan Soutar door met 10-8 te winnen.

Ook de wereldkampioen Gerwyn Price speelde als vanouds ruim boven de 100 gemiddeld tegen zijn Engelse opponent uit Newcastle: Chris Dobey. Dobey mistte zelfs een 9 darter op dubbel 12. Ondanks zijn goede spel was hij niet opgewassen tegen ‘The Iceman’. Hij won met 10-5.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *