Price en Smith maken indruk, Dobey verslaat Ratajski

Vrijdagmiddag werden de laatste wedstrijden gespeeld van de eerste ronde op het European Championship, die voor het eerst werd gehouden in het Duitse Göttingen . Na de wedstrijden van gisteren ligt het hele toernooi open, de nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen en de titelverdediger James Wade zijn allebei al uit het toernooi geknikkerd. Wie zal aan het einde van de rit met de beker naar huis gaan?

Keegan Brown (15) – Stephen Bunting (18)
Bunting begon goed aan de wedstrijd door een 180 te gooien en zo kon hij de eerste leg binnenslepen, 0-1. Maar Keegan brak gelijk terug in 16 darts, 1-1. Bunting gooide vervolgens een 100 finish met 2x tops om zo gelijk weer terug te breaken, 1-2. Brown mistte dubbels in de 4e leg waardoor Bunting hem kon afstraffen en zo de 1-3 voorsprong kon bemachtigen. Bunting deed goede zaken en kon zo met een 1-4 voorsprong de pauze in gaan. De man uit Liverpool kwam goed uit de pauze en was zo nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning, 1-5. Dit liet niet lang op zich wachten want na het vele missen van dubbels was het wel raak voor Stephen Bunting, hij ging door naar de volgende ronde na een 1-6 overwinning.

Krzysztof Ratajski (11) – Chris Dobey (22)
‘Hollywood’ mocht beginnen aan de interessante wedstrijd tegen de ‘Polish Eagle’. Chris Dobey begon goed door een 180 te gooien en daardoor ook zijn eigen leg te houden in 15 darts, 0-1. De Pool pakte vervolgens ook zijn eigen leg in 15 darts, 1-1. Dobey pakte hierna nipt zijn eigen leg en kwam op een 1-2 voorsprong. Hij zette dit voort door een 11 darter te gooien en zo de leg af te snoepen van Ratajski, 1-3. Beide mannen gingen dubbels missen in de 5e leg, maar het was Ratajski die nog een leg pakte voor de pauze, 2-3. De Pool kwam goed uit de pauze en gooide een 104 finish om zo in 15 darts zijn eigen leg te houden, 3-3. Dobey mistte 4 pijlen op de dubbel in de 7e leg, maar hij kon hem alsnog binnenslepen in 19 darts, 3-4. Hierna kwam er eindelijk een break in het voordeel van Chris Dobey, hij gooide een 103 finish om zo op 1 leg afstand te komen van de overwinning. In de volgende leg maakte de Engelsman het ook af en was zo door naar de volgende ronde.

Nathan Aspinall (14) – Steve Beaton (19)
Aspinal mocht de wedstrijd starten en deed dat goed door de eerste leg in 14 darts te pakken. Beide spelers behielden vervolgens in 18 en 17 darts hun eigen leg zonder in de problemen te komen waardoor de stand op 2-1 kwam voor “The Asp”.  De vierde leg opende Beaton met een 180 waarna beide spelers nog een 180 gooide waarop Beaton twee darts miste voor de 2-2. Vervolgens maakte Aspinall daar maximaal gebruik van door te breaken met een 170 finish in 12 darts en zo uit te lopen naar 3-1. Aspinall behield eenvoudig zijn eigen leg in 14 darts om zo de pauze in te gaan me een comfortabele 4-1 voorsprong. De eerste leg na de pauze bleef Beaton onder druk staan met Aspinall op tops maar de “Bronze Adonis” redde zich knap met een 144 finish voor 2-4. Beaton kreeg vijf kansen voor de 3-4 maar mistte deze allemaal waarop Aspinall op matchpoint kwam. Aspinall kreeg drie matchdarts nadat Beaton weer dubbels mistte maar wist deze niet te benutten waardoor Beaton terug kwam tot 3-5. Met een 125 finish in 12 darts wist Aspinall toch de wedstrijd te beslissen en won zo met 6-3.

Ian White (2) – Michael Smith (31)
Michael Smith had het bullen gewonnen en mocht zo beginnen aan de wedstrijd. Hij begon met een 14 darter om zo zijn eigen leg te behouden. Vervolgens mistte Ian White 1 dart op de bullseye en Smith profiteerde door een 130 finish te gooien en zo op een 0-2 voorsprong te komen.  Michael Smith denderde door, want hij pakte ook de volgende leg 0-3. Hierna breakte ‘BullyBoy’ de ‘Diamond’ weer waardoor de hoogst geplaatste speler nog over in het toernooi, een moeilijke taak overhield. Dat al helemaal wanneer Smith 6 perfecte darts achter elkaar gooide en de leg afmaakte na 11 darts (0-5). Na de pauze kwam Ian White nog wel even langs met een 15 darter en een 112 finish. Maar het was niet genoeg voor de man uit Stoke-on-Trent, hij ligt uit het toernooi. Het is de man uit St. Helens die door is naar de volgende ronde na de 1-6 overwinning.

Gerwyn Price (3) – Ted Evetts (30)
In zowel de Matchplay als de Grand Prix verloor Gerwyn Price al in ronde één, vandaag moest hij dit proberen te voorkomen tegen het talent Ted Evetts. ‘SuperTed’ mocht aan de wedstrijd beginnen, maar met een 15-darter sloeg Price als eerste toe. Met een 12-darter pakte de Welshman meteen door. Evetts kwam op het bord met een 18-darter, waarna hij, na twee missers van Price, de break terug pakte. Price leek hier niet erg van onder de indruk, want hij pakte meteen weer een break. Dit gebeurde met een fantastische 167-finish voor een 12-darter. Lang kon hij hier niet van genieten, want na drie gemiste dubbels zag hij Evetts weer langszij komen. Breaks bleven elkaar opvolgen, want na een 16-darter van Price was het Evetts met een 17-darter. Price miste in die leg vier pijlen om op 5-3 te komen. Een leg later was het aan Evetts om dubbels te missen. Hij miste er twee, en daardoor zag hij Price, na een 180, 28 uitgooien. Price maakte er daarna meteen een einde aan, 6-4. Met een gemiddelde van 102 maakte hij toch wel indruk, zeker als hij zijn dubbels gaat verbeteren.

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *