Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Price en Smith naar finale in Hongarije

Gerwyn Price en Michael Smith staan tijdens het eerste PDC-toernooi in Hongarije ooit in de finale. De ervaren mannen rekenden af met Luke Humphries en José de Sousa.

Luke Humphries vs Gerwyn Price

Een affiche om je vingers bij af te likken: Luke Humphries tegen Gerwyn Price. Beide mannen blaken van vertrouwen en steken in geweldige vorm. Dat bleek meteen: Price begon met een 11-darter, Humphries volgde met een 12-darter. Een 14-darter van Price volgde, waarna Humphries de eerste was die de fout in ging. Hij miste vier pijlen op de dubbels en gaf zo de leg weg aan zijn tegenstander. Met een 11-darter deelde Price daarna meteen nog een klap uit. Legs in 11 en 14 later stond het al weer 6-1.

‘The Iceman’ stond werkelijkwaar fantastisch te spelen, Humphries kreeg geen enkele kans om maar in de buurt te komen. Toch kreeg hij weer even wat hoop: hij won zijn eigen leg in 14 pijlen, waarna hij Price brak in 18. De Welshman miste in deze leg al vier matchdarts. Met een 15-darter verkleinde Humphries het gat zelfs tot twee: het werd 6-4. Even leek hij zelfs de kans op 6-5 te krijgen, maar Price sloot de wedstrijd spectaculair af. Met een 134-finish maakte hij een einde aan de hoop van Humphries en bereikte hij de finale.

Luke Humphries: 100.05 / 33.33%
Gerwyn Price: 107.21 / 50%

José de Sousa vs Michael Smith

José de Sousa won vorig jaar zijn eerste European Tour, naast zijn Grand Slam zege, en mag zich daardoor in elk toernooi wel als kanshebber zien. Michael Smith was dat ook lange tijd, maar de Engelsman is al even geen topkandidaat voor zeges meer. Met een 15-darter startte hij hier wel sterk, op jacht naar de finale. De Sousa reageerde met een 18-darter, nadat Smith pijlen op dubbels miste. Nog een 18-darter leverde de Portugees de voorsprong op. Het woord was daarna aan Smith: de Engelsman won legs in 15, 13 en 13 pijlen, waardoor hij het verschil leek te maken.

De Sousa sloot aan, maar hij zag Smith met een 12-darter weer uitlopen. Twee legs later stond het echter wel weer gelijk: De Sousa won zijn eigen leg in 16 pijlen, waarna hij brak in 13. Smith reageerde goed en brak meteen terug in 15. ‘Bully Boy’ kwam op matchpoint en hij ging daar zeer goed mee om. Met een 14-darter maakte hij het namelijk een leg later meteen af.

José de Sousa: 94.74 / 38.46%
Michael Smith: 98.54 / 43.75%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *