Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price en Suljovic strijden om titel in Gibraltar

Gerwyn Price en Mensur Suljovic hebben de finale bereikt op de Gibraltar Darts Trophy. Beide mannen zullen over drie weken ook de nummers één en twee geplaatst zijn op het Europees Kampioenschap.

Simon Whitlock vs Mensur Suljovic

Twee ervaren rotten mochten het in Gibraltar uit gaan vechten om een finaleplek. Whitlock was op basis van de kwartfinales de underdog, Suljovic lijkt langzamerhand zijn oude vertrouwde vorm weer terug te vinden. Toch begon hij dramatisch: hij liet de eerste leg in 20 pijlen aan de Australiër. Met twee 14-darter herstelde de Oostenrijker zich snel, waarna een 17-darter hem de 3-1 voorsprong bracht. Whitlock volgde met een 18-darter, maar Suljovic behield de voorsprong met een 15-darter. Met een sterke 108-finish leek ‘The Wizard’ weer aan te haken, maar een leg later was dan weer dramatisch. Suljovic kon deze winnen in 21 pijlen. Een geweldige 164-finish leek het vertrouwen bij Whitlock wel weer terug te brengen, maar dit keer reageerde ‘The Gentle’ wel goed met een 12-darter. Suljovic miste een leg later echter vier matchdarts, waardoor de wedstrijd toch nog niet beslist was. Toch won Suljovic wel: een 15-darter in zijn eigen leg was genoeg.

Mensur Suljovic: 96.7 / 30.43%
Simon Whitlock: 85.92 / 45.45%

Gerwyn Price vs Nathan Aspinall

Na een geweldige wedstrijd tegen Michael van Gerwen leek Gerwyn Price klaar om maar weer eens een European Tour te winnen. Nathan Aspinall was de laatste tegenstander die in de weg stond naar de finale, maar de nummer één van de wereld maakt het niet uit tegen wie hij speelt. Met een 13-darter startte hij goed, waarna Aspinall een 14-darter noteerde. Nog een 13-darter van Price werd gevolgd door nog een 14-darter van Aspinall. Het kon nog een stuk beter want in leg vijf noteerde Price zelfs een 11-darter. Voor de volgende leg had Price 9 pijlen meer nodig: met een 20-darter brak hij Aspinall. Een 13-darter later was het al 5-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Aspinall deed nog iets terug, maar legs in 14 en 18 pijlen later was de eindstand van 7-3 bereikt. Wederom een finale voor ‘The Iceman’ op de European Tour.

Gerwyn Price: 100.83 / 46.67%
Nathan Aspinall: 101.04 / 25%

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlooser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *