Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Peter Wright - Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2021

Price en Wright strijden om nummer één-positie in finale

In de finale van de International Darts Open 2022 staat meer op het spel dan slechts een titel. De winnaar van het duel tussen Gerwyn Price en Peter Wright is na dit weekend de nummer één van de wereld.

Nathan Aspinall vs Gerwyn Price

Naar eigen zeggen is Nathan Aspinall nog lang niet hersteld van zijn blessure, maar toch is daar dit weekend weinig van te merken. De Engelsman stoomde zelfs door naar de halve finale, waarin hij Gerwyn Price trof. De Welshman hoopt zijn de nummer één van de wereld te blijven en moet daarvoor de titel winnen. Na drie legs in de halve finale leek dat echter ver weg. Aspinall begon met een 164-finish, waarna hij ook de volgende twee legs won. Met een 106-finish en legs in 11 en 18 pijlen (Aspinall miste vier pijlen op de dubbels) bracht Price de stand echter snel weer op 3-3. Met een 17-darter pakte ‘The Iceman’ weer de voorsprong, waarna Aspinall nooit meer een antwoord kon vinden. Price gooide legs in 17, 15 en 14 pijlen en gunde ‘The Asp’ niet eens meer een pijl op de dubbel. De jacht naar behoud van de nummer één-positie gaat dus nog even verder.

Nathan Aspinall: 89.05 / 42.9%
Gerwyn Price: 95.56 / 46.7%

Jonny Clayton vs Peter Wright

De virtuele nummer één van de wereld, Peter Wright, wist na de zege van Price dat de toppositie nog niet binnen was. Om het lot in eigen hand te houden zou hij zelf eerst nog wel moeten winnen van Jonny Clayton. De Schot kende echter een dramatische start: Clayton won de eerste drie legs, Wright kwam in geen enkele leg onder de 100 uit. De reden laat zich raden, ‘Snakebite’ stond weer met een nieuw setje pijlen te spelen. Snel wisselde hij terug naar een vertrouwder setje, en meteen werd er een leg gewonnen. Daarna werd het bijna een kopie van de vorige wedstrijd. Wright trok de stand snel gelijk, waarna legs in 13, 13, 16 en 15 pijlen hem de 7-3 zege opleverden. Een rechtstreeks duel op de nummer één-positie op de wereldranglijst wachtte.

Jonny Clayton: 96.95 / 23.1%
Peter Wright: 95.66 / 58.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *