Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Geweldige Price wint van sterke Wright!

De eerste halve finale van de avond bracht meteen twee grote namen aan de oche. Wereldkampioen Peter Wright mocht het opnemen tegen tweevoudig Grand Slam of Darts winnaar Gerwyn Price!

Price opent sterker

Price mocht de wedstrijd beginnen en wist zijn leg te behouden. Na een matige leg van beide spelers, raakte Price de dubbel 10 en bracht hij de stand op 1-0. De tweede leg was van een hoger niveau van beide heren en het was Price die Wright wist te breken. Met een 12-darter en een 100 finish werd de stand 2-0. Wright liet zich echter niet van zijn stuk brengen en brak meteen terug met ook een 12-darter. Toch kon Wright deze lijn niet doorzetten. Vanaf 40 raakte hij met zijn tweede pijl de 1, waardoor er geen dubbel over bleef. Door de dubbel 1 te raken zorgde Price voor de derde break op een rij. De vijfde leg zou dan met de pijlen meegaan. Price gooide 75 uit en met deze 12-darter werd het 4-1 in het voordeel van “The Iceman”.

Hele sterke tweede sessie

Na de eerste onderbreking was het Wright die sterk begon. Met een 12-darter en een 130 finish bracht hij de stand tot 4-2. In leg 7 waren beide mannen niet binnen 12 pijlen uit, maar Price had er deze leg alsnog slechts 13 nodig. Via de dubbel 16 behield Price zijn leg. Beide mannen leken nu helemaal warm gedraaid, want met een 11-darter wist Wright zijn eigen leg ook weer te behouden. Ook leg 9 en leg 10 zouden geen breaks opleveren. Price hield zijn leg via de dubbel 20 met een 13-darter, waar Wright aan een 12 darts genoeg had om de 501 punten op 0 te brengen met een 116 finish.

Price de betere

De derde sessie werd weer begonnen door Gerwyn Price en hij was ook de speler die het sterkst uit de onderbreking wist te komen. Met een 16-darter behield hij zijn eigen leg en hij wist Wright te breken met een goede 102 finish. Wright speelde zeker niet slecht, maar Price wist iedere goede score van Wright te counteren met een goede score of finish van zichzelf. Met een 13-darter ging de dertiende leg ook weer naar Price, waardoor hij de eindstreep in zicht kreeg. Wright wist “zijn” dertiende leg weer te houden met een 13-darter, maar hij kreeg niet echt grip op Price, die sterk door bleef spelen. Leg 15 leek de beslissing al op te leveren. Wright hield 26 over na een 180 score, maar zag Price 100 uitgooien door 2 keer de dubbel 20 te raken.

Price speelt partij uit

Ondanks de geweldige cijfers van Wright, met bijvoorbeeld een gemiddelde van 107, mocht “Snakebite” na de derde onderbreking geen leg meer verliezen, anders zou het einde oefening voor de Schot zijn. Met een 13-darter wist hij nog wel deze leg te behouden, maar hij kon Price er niet van weerhouden de partij te winnen. Met een 15-darter plaatste Gerwyn “The Iceman” Price zich als eerst voor de finale van de World Series of Darts Finals!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 102,5 / 47,83%
Peter Wright: 108,10 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *