Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price

Price finisht sterk onder druk

Gerwyn Price had geen kind aan Dave Chisnall, Price won met 3-0 in sets. Gooide veel finishes onder druk en maakte zo een zeer sterke indruk. Dave Chisnall kreeg tik na tik en kwam deze tikken niet meer te boven. Gerwyn Price gaat met een hoog zelfvertrouwen naar de halve finales. Lees hier alles over deze kwartfinale.

Price profiteert van kansen.

In deze wedstrijd was Gerwyn Price de hoogst geplaatste speler en in deze eerste set liet Price ook gelijk zien waarom. In de eerste leg wist Price een 177 te gooien om zich in de leg van Chisnall op D20 te zetten. Chisnall kreeg 150 niet uit en werd zo gelijk gebroken. In de eerste set had Chisnall veel zwakke scores tussendoor, in de eerste leg gooide Chisnall scorend een 36 en een 40 score en ook in de tweede leg zaten er veel scores tussen zonder trippel. Gerwyn Price gooide de trippels wel en kon zo makkelijk uitlopen. In de derde leg had Price nog moeite om de set met 3-0 binnen te halen. omdat Chisnall vier pijlen op de dubbel mistte, wist Price de vijfde pijl op de dubbel wel te benutten.

Price gooit belangrijke finish

In de tweede set wist Chisnall al meer druk te zetten op Price. Gelijk in de eerste leg werd Price gedwongen om 80 uit te gooien, dit deed price via een enkele en dubbele Bull. In de tweede leg mistte Chisnall ook nog zes pijlen op de dubbel waardoor Price weer 2-0 voor kwam. Chisnall kwam wel terug in de set, met een 118 finish wist hij terug te breken en door missers van Price wist Chisnall de break ook te verzilveren. Ook in de vijfde leg kwam Price in de problemen, Chisnall stond op D12 en dus moest Price 104 uitgooien. Price gooide 104 onder de hoogste druk uit en vierde dit dus ook uitbundig.

Finishes breken Chisnall

Ook in de derde set wist Chisnall wel druk te zetten op Price, maar Price ging perfect om met deze druk. Dit was wel de eerste set dat Chisnall op voorsprong kwam, hij deed dit met een 78 finish. Toen was het toch weer de beurt aan Price. In de tweede leg wist Chisnall met een 180-er nog druk op Price te zetten, maar Price gooide eerst 93 onder druk uit. In de leg erna staat Chisnall op D10 te wachten, maar Price gooide 100 uit voor 2-1 in de derde set. De vierde set begon Price ook nog met een 160 score en dus was Price onaantastbaar. Gerwyn Price had geen kind aan Chisnall en gaat snel door naar de halve finales.

gemiddeldes / Finishpercentages:
Gerwyn Price: 87.58 / 39.1%
Dave Chisnall: 87.23 / 15.0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *