Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Price in beslissende leg langs Gerwen en winnaar PC6

Zondag 23 februari werd al weer de zesde Players Championship gespeeld, evenals gisteren was het strijdtoneel in Wigan. Wederom werd en sterk gegooid door de spelers met 43x een gemiddelde boven de 100. Michael van Gerwen en Gerwyn Price waren de sterkste en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. 

Route naar finale
Van Gerwen liep eenvoudig door de eerste twee rondes door Murnan (6-0) en Rodriquez (6-2) te verslaan. In de 3e ronde wachtte hem de eerste echte test met Gary Anderson. Die won “Mighty Mike” met 6-4. Bij de laatste 16 kwam Van Gerwen Reyes tegen en versloeg de Spanjaard in een sterke partij (106 gem) met o.a. een 9 darter in een beslissende leg. In de kwartfinale wachtte James Wade die weinig in te brengen had tegen een Van Gerwen die wederom ruim 106 gooide. Ratajski was de opponent in de halve finale. In een spannende partij won Van Gerwen in de beslissende leg met 7-6.

Gerwyn Price begon vandaag tegen Murray en schakelde met 6-2 eenvoudig de Schotsman uit. In de tweede ronde kwam Price met schrik vrij tegen Woodhouse. Woodhouse kreeg in de laatste en beslissende leg 4 matchdarts maar wist deze niet te benutten waardoor Price doorging naar de laatste 32. Vervolgens werden Stevenson en Hughes eenvoudig aan de kant gezet met 6-3 en 6-4. Steve Beaton wachtte in de kwartfinales maar ook “The Bronzed adonis” kon Price niet tegen houden en Price won met 6-4. In de halve finale was Stephen Bunting de tegenstander, Price gooide sterk en liep eenvoudig naar een 7-3 overwinning waardoor Price de finale behaalde.

Finale
Van Gerwen mocht starten. In de vijfde leg miste Van Gerwen zes darts voor de 2-3. Price pakte het cadeautje uit en liep verder uit naar 4-1. Price kon de break niet verzilveren en zag Van Gerwen terug breaken en terugkomen tot 2-4. Beide spelers misten meerdere darts waarop Van Gerwen de gelukkigste is en terug kwam tot 3-4. De achtste leg ging eenvoudig naar Price in 14 darts die op dat moment ruim 107 gemiddeld gooide. Van Gerwen kwam onbedreigd terug tot 4-5. Van Gerwen miste de grote 14 voor een kans op een break waarop Price in 16 darts weer op een twee legs voorsprong kwam. Van Gerwen leek daar nog van onder de indruk en gooide een mindere leg en zag Price de break pakken met een mooi 104-finish via tops. Price kwam daardoor op 7-4 en op matchpoint. In 11 darts wist Van Gerwen terug te breaken en terug te komen tot 5-7. Met een 15-darter behield de Nederlander zijn leg en kwam zo terug tot 6-7. Price kon de titel binnen halen maar zag Van Gerwen weer een 11 darter gooien en een beslissende leg forceren. Van Gerwen mocht deze laatste leg beginnen, beide spelers produceerden hoge scores maar Price was de eerste die op een finish kwam. Van Gerwen zette weg met een 174 op 36. Price gooide bull, 19 en vervolgens dubbele bull voor een 94 finish en zijn eerste titel in 2020! Van Gerwen heeft hierdoor sinds 2011 geen titel behaald in de eerste twee maanden van het jaar.

Gemiddeldes/Finishpercentages:
Van Gerwen: 101,9 / 50% (7/14) 
Price: 102,5 / 53% (8/15)

Nederlanders
Vandaag deden wederom 20 Nederlanders mee. Na de eerste ronde waren er daar nog 9 van over, niet een denderend aantal maar de Nederlanders hadden het ook niet getroffen met tegenstanders als Beaton, Dolan, Gurney, Bunting, White, Waites, Adrian Lewis en Gary Anderson. Positief in de eerste ronde was Van de Pas die weer goed gooide en Klaasen die met een gemiddelde van boven de 100 voor de tweede keer dit seizoen de eerste ronde overleefde. In de tweede ronde gooide Klaasen zelfs 103 maar zag na een 5-3 voorsprong de laatste drie legs naar Aspinall gaan die zelf 104 gemiddeld gooide, verder vielen er nog vier Nederlanders af waarbij Meulenkamp prima gooide (100) maar en ontketende Ian White tegen kwam die 113,8 gooide. In de derde ronde gingen Vincent van der Meer en Danny Noppert er af waardoor alleen Van Gerwen, na winst op Gary Anderson, en Jermaine Wattimena (die Van der Meer versloeg) overbleven bij de laatste 16. Ian White bleef een plaag voor de Nederlanders. Na winst op Kuivenhoven en Meulenkamp in de eerste twee rondes schakelde hij bij de laatste 16 Wattimena uit met wederom een 100+ gemiddelde.  Van Gerwen versloeg met Reyes met 6-5 (106.3 gem.) en was zo de enige Nederlander bij de laatste acht. Van Gerwen bleef sterk gooien en schakelde Wade uit om vervolgens in de halve finale Ratajski, die de vorige ronde indruk had gemaakt door Wright uit te schakelen, tegen te komen. Van Gerwen knalde uit de startblokken maar miste 2 darts voor de 4-1 en dubbele break en binnen 5 minuten stond het ineens 4-4. De heren gingen gelijk op waarbij Van Gerwen meerdere keren kansen kreeg om de “Polish Eagle”te breken. Van Gerwen miste 1 matchdart voor 7-5. De beslissende leg mocht Ratajski beginnen. Van Gerwen zette vanaf 214 tops weg die hij pakte waarop Van Gerwen de finale behaalde.

Bijzonderheden
Michael van Gerwen wist een 9-darter te gooien, dit deed hij in de partij tegen Cristo Reyes met tweemaal 180 en een 141-finish voor perfecte. Uiteindelijk wist de Nederlander met 6-5 te winnen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *