Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price kent geen genade voor invaller Wattimena

Jermaine Wattimena is er niet in geslaagd de nummer één van de wereld te verslaan. Gerwyn Price versloeg onze landgenoot zonder al te veel moeite: 10-4.

Voor Jermaine Wattimena kwam het als een verrassing dat hij het op de World Matchplay op mocht nemen tegen Gerwyn Price: ‘The Machinegun’ had zich helemaal niet geplaatst, maar mocht als vervanger van Mensur Suljovic toch afreizen naar Blackpool. Met de loting tegen de nummer één van de wereld wist hij wel dat hem een lastige klus stond te wachten. De flink afgevallen Wattimena (hij verloor al 33 kilo) leek echter in de eerste legs echter niet onder de indruk van de wereldkampioen. Hij brak Price meteen, waarna een 15-darter hem de 2-0 voorsprong opleverde. Die voorsprong was echter van korte duur: legs in 15 en 13 later stond het alweer gelijk. Met nog een 15-darter van Price stond het zelfs 3-2 voor de Welshman voor de eerste pauze.

Price scorend de baas over Wattimena

Wattimena moest aan de bak, vooral omdat hij scorend niet in de buurt van Price kon komen. Het moest van zijn finishes komen en met een 116-finish in leg zes liet hij dat meteen zien. Price hield ook zijn eigen leg, waarna hij met een 13-darter voor een opening van twee legs zorgde. Met een knappe 90-finish onder druk brak Wattimena echter snel terug. Deze break kon hij niet verzilveren: Price deelde met een mooie 132-finish (bull-T14-D20) een klap uit en kwam op 6-4.

Price nooit in gevaar

Na de pauze werd dit prachtige moment opvolgt door een moment dat beide mannen snel willen vergeten. Nadat Price twee keer een 180 had gegooid en na 12 pijlen op tops stond, miste ‘The Iceman’ maar liefst 12 pijlen op de dubbels. Wattimena miste er na een inhaalslag echter ook vijf, waardoor Price de leg in 26 pijlen alsnog binnensleep. De Welshman wist de leg daadwerkelijk snel te vergeten, want hij gooide er meteen een 12-darter achterna. Wattimena kwam er gewoon niet meer aan te pas en moest ook nog toekijken hoe Price een 108-finish gooide. De wedstrijd was zo dan ook snel klaar. Price brak Wattimena nog een keer, dit keer met een 127-finish, waardoor de eindstand op 10-4 kwam. Een onderonsje met landgenoot Jonny Clayton wacht in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 96.57 / 38.46%
Jermaine Wattimena: 84.9 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *