Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Price knokt zich langs Clayton naar halve finale

Gerwyn Price heeft voor de derde keer in zijn carrière de halve finale van de Grand Slam of Darts gehaald. In een duel met zijn landgenoot Jonny Clayton was het met 16-12 de sterkste.

Het begint een affiche te worden dit steeds vaker terugkeert: Gerwyn Price vs Jonny Clayton. Door de opkomst van Clayton is dit ook een duel tussen twee wereldtoppers geworden: Clayton lijkt qua gewonnen titels en resultaten in de onderlinge duels zelfs de overhand te hebben. Het beloofde in ieder geval weer een mooie avond te worden. Met een 13-darter zette Price meteen de toon, maar toch liet hij Clayton een leg later wegkomen met een 18-darter. Een 100-finish van ‘The Iceman’ volgde, waarna een 10-darter op dubbel 5 (!!) hem de eerste break van de partij opleverde. Hij hield ook zijn eigen leg, waardoor er een 4-1 stand bij de eerste pauze op het bord stond.

Clayton zet comeback in

Met een 11-darter schoot Price ook na de onderbreking weer snel weg. Clayton moest aan de bak, maar kreeg een leg later een gelukje in de schoot geworpen. Price miste drie pijlen op de dubbels, waarna ‘The Ferret’ een 126-finish gooide. Price herstelde zich, maar doordat Clayton legs won in 11 en 14 pijlen was het toch nog een wedstrijd. Legs in 13 en 17 pijlen later stond het zelfs al weer gelijk: Price kwam er even niet aan te pas, het werd 6-6.

Gevecht om elke leg

Het momentum in de wedstrijd was volledig gekeerd. Clayton had nu de overhand, maar Price liet uit het niets van weer van zich horen. Met een 110-finish, gevolgd door een luide schreeuw, deelde hij weer een tikje uit. Clayton haakte weer aan, waarna een belangrijke leg volgde. Beide mannen misten meerdere pijlen om met een voorsprong de derde onderbreking in te gaan: Price was degene die van de missers van zijn tegenstander profiteerde. Met een 14-darter deelde hij meteen nog een klap uit, het verschil was weer twee legs. Clayton brak meteen terug in 13 pijlen, maar met een 15-darter zorgde Price voor weer een re-break. De wereldkampioen profiteerde daarna optimaal van weer een paar missers van Clayton: de stand kwam op 11-8, een gaatje leek geslagen.

Price trekt wedstrijd dan toch naar zich toe

Net als de vorige keer dat er een gaatje ontstond zag Clayton het gevaar. Weer was een comeback nodig, weer lukte het hem. Een 14-darter van ‘The Ferret’ werd dan wel opgevolgd door een 15-darter van Price, maar drie legs later was het wel gewoon 12-12. Het sleutelmoment was hierin leg 23: Price miste de grote drie, waardoor hij geen pijl op tops kreeg. Hoe snel dit gat van drie legs was gedicht, des te sneller was dit gat er ook weer. Erger nog: vier legs later zat de wedstrijd er op. Price won legs in 15, 16, 15 en 14 pijlen, waardoor hij dan toch de wedstrijd naar zich toesleepte. Een derde halve finale op de Grand Slam of Darts voor ‘The Iceman’, die op zondag nu James Wade treft.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 98.11 / 42.11%
Jonny Clayton: 99.32 / 36.36%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *