Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Van Duijvenbode - Price - World Series of Darts Finals 2022

Price krijgt Nederlandse publiek stil en wint WSODF

Gerwyn Price heeft voor de tweede keer in zijn carrière de World Series of Darts Finals op zijn naam geschreven. In een zinderende finale was hij te sterk voor Dirk van Duijvenbode: 11-10.

Een uitermate succesvol weekend in Amsterdam kreeg met Dirk van Duijvenbode een geweldige finalist, vanuit het oogpunt van de Nederlandse fans. ‘Aubergenius’ trof Gerwyn Price in de eindstrijd: een herhaling van de finale van de World Grand Prix 2020. De Nederlander begon logischerwijs als underdog aan de finale, zeker omdat hij in onderlinge duels ver achter lag bij Price. Met een 14-darter startte hij echter scherp. Price volgde, waarna DVD nog een 14-darter vond. Net voor de eerste onderbreking ging het echter toch mis: twee pijlen op de dubbels werden gemist, waardoor Price de leiding nam.

Van Duijvenbode bijt zich vast wedstrijd

Price won vanuit de pauze meteen zijn eigen leg, waardoor hij een gat leek te hebben geslagen. Van Duijvenbode beet zich echter stevig vast in deze partij. Met legs in 16, 13 en 18 pijlen draaide hij de partij weer om. Price moest alle zeilen bijzetten en vond alsnog een 15-darter om weer op gelijke hoogte te komen. Vanuit de tweede onderbreking was het Van Duijvenbode die goed begon: een 12-darter bracht hem op 6-5. Beide mannen bleven hun eigen legs houden, Price deed dit zelfs met een prachtige 146-finish. ‘Aubergenius’ counterde dit met een 112-finish om op 8-7 te komen.

Price breekt harten fans

Het was een finale om van te smullen, dat was zeker. Met een 121-finish, met Van Duijvenbode op 82, liet Price weer zijn klasse zien. Een 115-finish volgde, nadat DVD één pijl op dubbel 18 had gemist. De klasse van de Welshman leek de Nederlander de das om te doen, maar Van Duijvenbode bleef vechten. Met legs in 11 en 18 pijlen kwam hij juist als eerste op matchpoint. Met een 12-darter sleepte ‘The Iceman’ er een beslissende leg uit. De spanning was zichtbaar bij Van Duijvenbode en dit zou hem uiteindelijk ook opbreken. Met een 90-finish voor een 14-darter maakte Price het vakkundig af. Zonde voor onze landgenoot, die als troost wel een plaats op de Grand Slam of Darts bemachtigde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 97.69 / 52.6%
Gerwyn Price: 100.14 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *