Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Price maakt indruk in Kopenhagen, Engström klopt Wright

Op de eerste dag van de Nordic Darts Masters heeft Johan Engström voor een verrassing gezorgd. De Zweed was de enige lokale speler die zijn partij won: Peter Wright was de klos.

Kopenhagen is dit weekend voor de vierde keer het decor van de Nordic Darts Masters. Acht PDC-sterren kruisten op de eerste avond de degens met acht regionale sterren, waarbij Johan Engström het publiek het meeste liet juichen. De Zweed, die eerder dit jaar al Joe Cullen versloeg op de European Tour en op koers ligt voor een WK-plek, verraste Peter Wright. Nadat de Schot met 5-3 voorkwam vond Engström drie legs op rij tops, zonder dat Wright ook maar een matchdart kreeg. Vanuit Nederland waren de ogen later op de avond gericht op Jeffrey de Graaf, die er tegen Rob Cross een spektakelstuk van maakte. Cross speelde lange tijd rond de 115 gemiddeld, maar mede door twee keer 121 uit te gooien bleef De Graaf knap in de wedstrijd. Door twee missers op de dubbels wist de darter uit Den Helder er geen beslissende leg uit te slepen, maar zijn gemiddelde van 102.25 is wel zijn hoogste ooit op televisie.

Humphries geeft gas, Bunting ontsnapt

Als enige Deen wilde Benjamin Drue Reus het publiek voor zich winnen, maar de kersverse tourkaarthouder heeft nog weinig geluk gehad op de World Series. In zijn vorige twee optredens ging hij er beide keren 6-0 af, en ook dit jaar won ‘The Flying Star’ geen leg. Met een gemiddelde van net boven de 100 en meer dan 50% op zijn dubbels gaf Luke Humphries hem geen kans. Daniel Larsson kreeg eerder op de avond wel kansen van Stephen Bunting: de Zweed bracht ‘The Bullet’ zelfs naar een beslissende leg. Bij zijn terugkeer op de World Series speelde de Engelsman allesbehalve goed, maar wist hij met een 18-darter Larsson alsnog achter zich te houden. Ook Dimitri van den Bergh kreeg tegenstand: de Belg kreeg met Dennis Nilsson (halve finalist op het recente WDF WK) een taaie tegenstander, maar wist op het juiste moment de versnelling te vinden. Legs in 14 en 13 pijlen brachten de eindstand op 6-3.

Price en Smith maken indruk

Niet alle PDC-sterren werden getest door de lokale sterren. Gerwyn Price kreeg met Madars Razma op papier een stevige tegenstander, maar de Welshman rekende eenvoudig af met de Let. Mede door twee finishes van 100 en legs in 12 en 13 pijlen kwam zijn gemiddelde uit op 102,73. Michael Smith volgde dit voorbeeld: zijn Finse tegenstander Paavo Myller kwam qua gemiddelde niet uit boven de 80, terwijl Smith 102,56 aantikte. Nathan Aspinall kwam niet in de buurt van dit niveau, maar kwam ondanks wat op een nieuwe armblessure lijkt nooit in de problemen tegen Marko Kantele: 6-2.

Uitslagen

Dimitri van den Bergh 6-3 Dennis Nilsson
Nathan Aspinall 6-2 Marko Kantele
Gerwyn Price 6-2 Madars Razma
Stephen Bunting 6-5 Daniel Larsson
Johan Engström 6-5 Peter Wright
Michael Smith 6-1 Paavo Myller
Rob Cross 6-4 Jeffrey de Graaf
Luke Humphries 6-0 Benjamin Drue Reus

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *