Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price

Price pakt titel na bizar goede comeback

Voor het eerst sinds 17 maart dit jaar heeft Gerwyn Price weer een titel gepakt. De nummer één van de wereld was in de finale te sterk voor Damon Heta, maar had hier wel een bizarre comeback voor nodig.

Hoe verging de dag?

Geen zomervakantie voor de dartsprofs, maar een uitje naar Barnsley. Ook leuk, en zeker voor de winnaars tijdens deze driedaagse serie. 115 bezitters van een Tour Card, aangevuld met 13 zonder, begonnen om 12 uur lokale tijd aan Players Championship 21. 20 minuten later viel er al meteen een torenhoog gemiddelde te noteren. Keegan Brown kwam uit op 115.24, helaas deed hij dat wel tegen Dirk van Duijvenbode. Ook Danny Noppert verloor meteen in ronde één, hij deed dat tegen Bradley Brooks. Adrian Lewis, die aan een comeback bezig leek, verloor ook snel: hij miste meerdere matchdarts tegen David Evans.

Simon Whitlock en Daryl Gurney, vier jaar geleden nog finalisten op de World Grand Prix maar nu beide in gevaar, troffen elkaar in ronde twee. Gurney won en vergroot hiermee zijn kansen om het dubbel-in toernooi alsnog te halen. Peter Wright verloor, na een winstreeks van 13 wedstrijden, met 6-5 van James Wilson, terwijl Nathan Aspinall kansloos verloor van Lewis Williams, die uiteindelijk zelfs de kwartfinale haalde. Ook Max Hopp kende weer eens een betere dag: de Duitser versloeg onder ander Jonny Clayton en Dave Chisnall en haalde de laatste 16.

De wedstrijd van de dag was die tussen Michael van Gerwen en Daryl Gurney. MVG kwam tot een gemiddelde van 112.58, maar doordat Gurney ijzersterk bleef in zijn eigen legs en zelf ook 108.68 gooide, won de Noord-Ier met 6-5. Gerwyn Price noteerde ook een gemiddelde van in de 112, alleen deed de Welshman dit in de halve finale. Damon Heta was de andere finalist: de Australiër verloor nooit meer dan 3 legs in zijn zes wedstrijden.

Finale

Sinds Gerwyn Price de Premier League miste is het nog niet hetzelfde geweest voor de Welshman. Hij won geen toernooi meer na maart en dat moet toch een beetje pijn doen voor de nummer één van de wereld. Ook in deze finale tegen Damon Heta zag het er lange tijd niet goed uit. Heta kwam met maar liefst 4-0 voor, nadat Price erg slordig was op de dubbels. Nadat beide mannen twee keer hun eigen legs hielden stond het zelfs 6-2. Vanaf hier begon het eindelijk te lopen voor Price. Legs in 11, 12 en 12 volgden: hierbij zat ook nog een 144-finish. Heta kwam wel op matchpoint met een 15-darter, maar hij moest alle zeilen bijzetten. Price gooide namelijk nog twee 11-darters, waardoor er alsnog een beslissende leg kwam. ‘The Iceman’ mocht hem ook nog beginnen en met een 13-darter gaf hij Heta geen enkele kans. Wat een comeback van Price, die zijn gemiddelde van 80 na vier legs nog opkrikte naar 107.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 107.82 / 53%
Damon Heta: 95.65 / 54%

Nederlanders

Een matige start voor onze landgenoten in Barnsley. Geen enkele Nederlander wist de laatste 16 te halen, terwijl Michael van Gerwen en Martijn Kleermaker de enige twee bij de laatste 32 waren. Van Gerwen verloor hier van Gurney (6-5), Kleermaker van Cullen (6-3). Raymond van Barneveld verloor in ronde één van Peter Wright, terwijl ook Danny Noppert (6-3 tegen Brooks) en Dirk van Duijvenbode (6-2 tegen Keegan Brown) meteen sneuvelden.

Uitslagen

Kwartfinales
Ian White 6-5 Lewis Williams
Gerwyn Price 6-5 Callan Rydz
Damon Heta 6-3 Ritchie Edhouse
Krzysztof Ratajski 6-3 Rob Cross

Halve finales
Gerwyn Price 7-3 Ian White
Damon Heta 7-2 Krzysztof Ratajski

Finale
Gerwyn Price 8-7 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *