Price, Ratajski, Suljovic, Chisnall, White & Clayton door naar de laatste 16 in Amsterdam

Het World Series seizoen is vandaag aan zijn laatste weekend begonnen. Voor het eerst werd het toernooi in Nederland gespeeld, en zal de laatste PDC wedstrijd in eigen land voor Raymond van Barneveld worden. Lees hier meer over de eerste ronde.

Jonny Clayton vs Wayne Jones
De avond begon met twee qualifiers. Jonny Clayton (13 op wereldranglijst) en Wayne Jones (72 op wereldranglijst) kwalificeerden zich door verschillende mede- tourkaarthouders te verslaan. Clayton was gezien zijn positie op de wereldranglijst de favoriet, maar liet dit niet blijken aan het begin van de wedstrijd. De Engelsman, Wayne Jones, mocht beginnen aan de wedstrijd aan gooide direct solide. De eerste 3 legs gingen met de pijlen mee waardoor Jones met 2-1 voorkwam. In de leg van Clayton stuntte Jones door 81 uit te gooien en de voorsprong te pakken. Helaas voor hem lukte het niet om zijn navolgende eigen leg te winnen, maar Jones had in de eerste pauze alsnog de voorsprong in handen (2-3).

Het lukte Jones niet door te zetten. Clayton pakte door en won 2 legs achter elkaar om de voorsprong te pakken (4-3). Jones wist uiteindelijk nog wel een leg te pakken, maar was simpelweg scorend niet goed genoeg. De Welshman won uiteindelijk met 6-4.

Jonny Clayton: 87.1/55%
Wayne Jones: 86.0/25%

Ian White vs Ricky Evans
Ian White begon erg goed aan de wedstrijd. Met een 12-darter pakte de Engelsman zijn eigen leg (1-0), waarna hij ook in de leg van Evans een 12-darter wist te gooien door 140 te finishen. Evans zat niet in de wedstrijd, en had moeilijkheden White bij te benen. Toch wist Evans nipt zijn eigen leg te winnen na het missen van darts door White (3-1). Evans kwam toch terug in de wedstrijd. In de laatste leg voor de pauze wist White namelijk 60 niet uit te gooien, waardoor Evans de leg kon breaken (3-2).

De spanning was terug in de wedstrijd. Evans deed wat hij moest doen en maakte 3-3, waarna hij zelfs bijna de voorsprong pakte. Helaas voor hem gooide White 106 uit om 4-3 te maken. De navolgende legs werden behouden (5-5) en dus moest er een laatste leg gespeeld worden. White mocht deze beginnen en wist hem ondanks een fenomenale wegzetbeurt van Evans, alsnog te winnen. Hij kreeg 1 pijl op dubbel 20 en wist deze raak te gooien.

Ian White: 95.0/45%
Ricky Evans: 91,6/56%

Kyle Anderson vs Mensur Suljovic
De derde partij ging tussen twee spelers die niet in vorm zijn op dit moment, Kyle Anderson en Mensur Suljovic. Anderson begon de partij, maar miste de Australiër 7 darts op de dubbel. Uiteindelijk brak Suljovic in 24 darts en hield in 16 darts zijn eigen leg. Met een 112-finish kwam Anderson eindelijk op het scorebord voor 2-1. Met een hele knappe 81-finish hield Suljovic zijn eigen leg en kwam op een 3-1 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze miste ‘The Orginal’ 4 darts op de dubbel, via D1o gingen de heren pauzeren met een 4-1 tussenstand in het voordeel voor de Oostenrijker. Suljovic kwam goed uit de pauze, met een 14-darter kwam hij op matchpoint. In de zevende leg miste Anderson wederom dubbels, via D16 wist Suljovic met 6-1 te winnen.

Mensur Suljovic: 86,88 / 30%
Kyle Anderson: 83,80 / 5,88%

Krzysztof Ratajski vs Nathan Aspinall
De vierde partij ging tussen Krzysztof Ratajski en Nathan Aspinall. De eerste 3 legs gingen met de darts mee, waaronder een 11-darter van Aspinall en een 12-darter van Ratajski. Met een 80-finish plaatste de Pool de eerste break, maar zag Aspinall toch snel weer langszij komen. Met finishes van 81 en 77 werd het 3-3. Met een 16-darter hield Ratajski zijn eigen leg, Aspinall deed het met een 14-darter. Doordat ‘The Polish Eagle’ zijn eigen leg in 15 darts hield en ‘The Asp’ in 13 kwam er een beslissende leg. Aspinall begon de beslissende leg met 140 en 180, maar kreeg geen matchdarts. Doordat Ratajski 177 gooide en 70 uitgooide in 2 darts verzekerde hij zich voor de tweede ronde.

Krzysztof Ratajski: 104,19 / 46,15%
Nathan Aspinall: 103,37 / 62,5%

Michael Smith vs Gerwyn Price
De vijfde partij van de avond was het klapstuk van de avond als je kijkt naar de namen, Michael Smith tegen Gerwyn Price. Na de winst van Price vorige week op het EK, was ‘Bullyboy’ gebrand deze wedstrijd te winnen. Hij mocht ook beginnen aan de wedstrijd maar deed dit niet goed genoeg. Price kon gelijk instappen en de break binnenslepen voor de 0-1, hij deed dit in 11 darts. De break werd ook verzilverd door de man uit Wales, een 18 darter voor de 0-2. Hierna was het wel de Engelsman die zijn eigen leg hield in 13 darts, 1-2. Een 142 finish betekende de 1-3 voor Price, hij gooide twee keer een T17 en vervolgens ook de D20 om zo zijn eigen leg te houden. De 5e leg was daarentegen wel voor Michael Smith waardoor de mannen met een stand van 2-3 de eerste pauze in konden gaan.

Het was de man uit St.Hellens die goed uit de pauze kwam en gelijk Price wist te breaken in 14 darts voor de 3-3. Maar het was de ‘Iceman’ die na gemiste dubbels van Smith terug wist te breken in 17 darts voor weer een voorsprong van één leg. Hij verzilverde ook nog de break door een 81 finish te gooien en de leg zo wist te pakken in 15 darts, 3-5. Na de 9e leg was de wedstrijd al afgelopen, een goed spelende Gerwyn Price behaalde de overwinning door een 14 darter te gooien en zo met een 3-6 Michael Smith uit het toernooi wist te knikkeren. Price moet het tegen onze bloedeigen Michael van Gerwen opnemen in de laatste 16.

Michael Smith: 94.20 / 37,5%
Gerwyn Price: 101,86 / 66,7%

Dave Chisnall vs Simon Whitlock
De man in vorm genaamd Dave Chisnall mocht het in de eerste ronde opnemen tegen de Australiër Simon Whitlock. Die Australiër had het bullen backstage ook gewonnen en mocht zo ook beginnen aan de wedstrijd, maar het was Chisnall die gelijk de leg wist af te pakken voor de 1-0. De break werd ook verzilverd door een 14 darter van Chisnall, 2-0. De Australiër wist wel hierna zijn eigen leg te houden, waardoor de stand stond op 2-1. Na vier missers op de dubbels bij elkaar opgeteld voor beide mannen was het toch de man in het geel die zijn eigen leg hield in 17 darts voor de 3-1. De man uit Engeland sloeg weer toe door een 15 darter te gooien en zo met een 4-1 voorsprong de pauze in kon gaan

De ‘Wizard’ was de man die iets beter uit de pauze kwam en zo Chisnall wist te breken in 13 darts, 4-2. Vervolgens was het bijna weer Whitlock die zijn leg kon houden, maar een 128 finish (T18-T18-D10) betekende een break voor Chisnall en de 5-2. Maar Chisnall kon de wedstrijd in de 8e leg niet afmaken, waardoor weer een break werd toevertrouwd aan de man uit Australië voor de 5-3. In de volgende leg mistte Chisnall zijn eerste matchdart waardoor Whitlock weer in de buurt kon komen, 5-4. Echter was dat niet genoeg voor de van  ‘down under’, een 11 darter betekende een overwinning voor de Engelsman. Hij moet het in de volgende ronde opnemen tegen Rob Cross.

Dave Chisnall: 96.38 / 46,15%
Simon Whitlock: 91.40 / 28.57%

Deel met:


Plaats een reactie