Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Price, Smith, Wade en Van Barneveld naar halve finales World Series Finals

Afgelopen middag werden de kwartfinales van de World Series of Darts Finals. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld speelden in de laatste kwartfinale tegen elkaar. Lees hier de wedstrijd verslagen terug.

De eerste kwartfinale ging tussen Gerwyn Price en Simon Whitlock. Whitlock plaatste meteen een break met een 70-finish, maar in zijn eigen leg miste Whitlock te veel darts op de dubbel waardoor Price terug kwam tot 1-1. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de vijfde leg wist Whitlock via tops wederom te breaken voor een 3-2 voorsprong. Na de pauze brak Price terug met een 15-darter en hield zijn eigen leg met een 90-finish in 12 darts voor een 4-3 voorsprong. Whitlock miste in zijn eigen leg een 130-finish op de bull, via D5 brak Price naar 5-3. Met een hele knappe 150-finish brak Whitlock op het juiste moment terug, want met een 13-darter van de Australiër gingen de heren pauzeren met een 5-5 tussenstand. Na de pauze brak Whitlock gelijk naar een 6-5 voorsprong, maar zag vervolgens 4 legs op rij pakken voor een 9-6 voorsprong. Met een 56-finish hield Whitlock nog wel zijn eigen leg, maar met een 12-darter won Price de partij met 10-7.

De tweede kwartfinale ging tussen Michael Smith en Dave Chisnall. Smith begon fenomenaal, want in de eerste pauze stand het 5-0 voor ‘BullyBoy’. Smith gunde Chisnall maar 2 darts op de dubbel en gooide ook nog eens 141 uit. Na de pauze kwam Chisnall sterk terug, want met een 101-finish in 12 darts kwam Chisnall ook op het scorebord. Met een 10 en 13-darter kwam Smith 7-1 voor. Chisnall brak Smith in de negende leg via D1, maar wist zijn eigen leg niet te houden. Met een 11-darter gingen de mannen pauzeren met een 8-2 tussenstand in het voordeel voor Smith. Met een 124-finish kwam Smith enorm goed uit de pauze, want daarmee kwam hij op matchpoint; 9-2. Chisnall gaf zeker niet op, want met een 14,11 en 14-darter werd het 9-5. Chisnall kreeg nog een kans op 90 om er 9-6 van te maken, maar miste de bull. Via D10 pakte Smith een 10-5 overwinning en een plaats in de halve finales.

De derde kwartfinale ging tussen James Wade en Jamie Lewis. Wade begon goed door de eerste 2 legs in 11 en 13 darts te pakken. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee. Met een 15-darter wist Wade naar 5-2 te breaken. Via D8 wist Lewis terug te breaken naar 5-3. Er gingen vervolgens 4 legs met de darts mee voor 7-5. Met een 18-darter brak Wade naar 8-5 en hield zijn eigen leg voor 9-5. Met een 16-darter wist Wade de overwinning binnen te slepen.

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist Van Barneveld te breaken. Met een 11-darter werd de break verzilverd voor een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging naar Van Gerwen met een 88-finish voor 3-2. Na de pauze ging de turbo aan en pakte 4 legs op een rij voor een 6-3 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging toch naar Van Barneveld die met een 96-finish in de wedstrijd bleef. Na de pauze brak Van Barneveld gelijk terug met een 88-finish en hield met een 13-darter zijn eigen leg voor 6-6. Vervolgens ging er 2 legs met de darts mee. Met een 70-finish wist Van Barneveld op een belangrijk moment te breaken. Met een 14-darter werd de break verzilverd voor een 9-7 voorsprong. Met een knappe 121-finish bleef de nummer 1 van de wereld in de partij. In leg 18 miste Van Gerwen 4 darts op de dubbel voor 9-9, ‘Barney’ gooide tops en versloeg daarmee, toch wel verrassend, de nummer 1 van de wereld met 10-8!

Halve finales:
Gerwyn Price vs Michael Smith
James Wade vs Raymond van Barneveld

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.