Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - World Matchplay 2023

Price toont opnieuw zijn spierballen, Daniel Klose verrassing van de dag!

Gerwyn Price heeft zijn derde Players Championship in anderhalve week tijd gewonnen. De ´Welshmen´ rekende in de finale af met de Duitser Daniel Klose: 8-6

Hoe verging de dag?

Opnieuw lukte het Michael van Gerwen niet om indruk te maken. De drievoudig wereldkampioen heeft een lange rust periode gepakt en lijkt wedstrijdritme te missen. Hij ging er in ronde 1 kansloos uit tegen Graham Hall. Ook van Barneveld kwam ronde een niet door en verloor van Adam Gawlas. Ook Jonny Clayton lijkt de topvorm nog te moeten vinden. Voor de derde dag op rij was ronde één het eindstation. In het gevecht voor de kwalificatie voor de World Grand Prix deed Chris Dobey goede zaken door de kwartfinale te bereiken. Hiermee lijkt het zeker dat Dobey naar Leicester gaat voor het dubbel in dubbel out toernooi. Van Veen, Beaton en Pietreczko lijken te gaan knokken om de resterende plaatsen. Alle drie stranden ze bij de laatste 32.

Niels Zonneveld liet ook weer eens zien waarom hij als groot talent wordt gezien. Met de laatste 16 deed deze goede zaken voor zijn Ally Pally race. De beste Nederlander van de dag werd Danny Noppert. ‘The Freeze’ versloeg landgenoot Dirk van Duijvenbode bij de laatste 16 en verloor van de uiteindelijke winnaar: Gerwyn Price. Price trof een verrassende finalist, namelijk de Duitser Daniel Klose. De Duitser die voor dit toernooi als beste prestatie de laatste 64 had gehaald verraste met overwinningen op onder meer Michael Smith, Peter Wright en Chris Dobey om zo zijn eerste pro tour finale te bereiken. Wie ook indruk maakte was Gary Anderson, met gemiddeldes van 100, 108, 107 en uiteindelijk 105 lijkt de Schot weer zin te hebben in het dartsnajaar.

Finale

Met het bereiken van zijn eerste finale bij de PDC zette Daniel Klose een nieuwe stap in zijn nog jonge dartscarrière. Met deze prestatie staat Klose ook dicht bij een WK plek. Klose begon goed in de finale en kwam 2-1 voor en kon vervolgens bijblijven tot 4-4. Daarna was het Price die liet merken dat hij de beste darter van het moment is en won uiteindelijk via zijn favoriete Tops.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 96.57 / 40%
Daniel Klose: 89.99 / 33%

Uitslagen

Kwartfinales
Daryl Gurney 6-5 Ross Smith
Gerwyn Price 6-1 Danny Noppert
Peter Wright 6-2 Luke Humphries
Daniel Klose 6-4 Chris Dobey

Halve Finales
Gerwyn Price 7-3 Daryl Gurney
Daniel Klose 7-3 Gerwyn Price

Finale
Gerwyn Price 8-6 Daniel Klose

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Price toont opnieuw zijn spierballen, Daniel Klose verrassing van de dag!