Search

Price uitgeschakeld, Peterson, Van den Bergh en Brown verrassen in tweede ronde

Op vrijdagavond werden de laatste wedstrijden van de tweede ronde gespeeld. Welke spelers halen de laatste 32? Onder andere Jelle Klaasen kwam in actie:

Het bleek niet de avond te zijn van de geplaatste spelers. Maar liefst ALLE geplaatste spelers werden uitgeschakeld, iets wat je zelden ziet.

Devon Peterson 3-2 Ian White
De avond begon met een wedstrijd dat een mooi affiche zal blijken. Devon Peterson uit Zuid-Afrika nam het op tegen Ian White uit Engeland. De nummer 11 van de wereld, White, was groot favoriet tegen de beste darter van Afrika; Devon Peterson had heel 2018 weinig laten zien van zijn kwaliteiten op de professionele tour. Toch verraste de Zuid-Afrikaan. Hij speelde erg goed. Hoewel de eerste set werd verloren (1-3) en de tweede set met nog grotere achterstand verloren werd (0-3), knokte Peterson zich terug. De derde en vierde set werden allebei door strakke finishing van Peterson gewonnen (beiden met 3-1). In de laatste en beslissende set werd het spannend; beide darters begonnen pijlen te missen op de dubbels, maar vooral White was de eigenaar van de meeste missers. Nadat beide darters in de laatste set de eigen leg verloren, werd het uiteindelijk 3-3. Hoewel White aan de zevende leg mocht beginnen, wist hij hem niet te houden, waarna Peterson ook zijn eigen leg hierna wist te pakken (5-3). Devon Peterson mag het opnemen tegen Steve West in de derde ronde.

Gemiddelden/finishpercentage:
Peterson: 94.7 /48%
White: 98.7 /35%

Keegan Brown 3-1 Jelle Klaasen
Deze wedstrijd tussen Jelle Klaasen uit Nederland en Keegan Brown uit Engeland was verreweg de slechtste van de avond. Klaasen kon niet in zijn spel komen, naar eigen zeggen doordat Brown begon met het vertragen van zijn gooien. Toch waren er nog genoeg kansen voor de Nederlander, want Browns speelde ook ver onder zijn niveau, maar Klaasen wist deze kansen niet te benutten. De eerste set werd nog wel met moeite gewonnen door de Nederlander (3-2), maar de sets daarna waren allemaal voor Keegan Brown (3-0, 3-1, 3-1). Na de wedstrijd betoogde Klaasen ‘de hele wedstrijd geïrriteerd te zijn.’ Brown neemt het in de volgende ronde op tegen James Wade.

Brown: 82.6 /32%
Klaasen: 79.2 /23%

Nathan Aspinall 3-2 Gerwyn Price
Een prachtige wedstrijd voor het publiek; Aspinall speelde erg goed en Price hield dit niveau niet vol. Opnieuw een favoriet uitgeschakeld. Beiden begonnen goed aan de wedstrijd, Price haalde de eerste set nipt naar zijn kant met 3-2. In set twee was dit hetzelfde geval (3-2) en dus kwam de Welshman met 0-2 voor in sets. Een overwinning leek in het verschiet, maar Aspinall, een jonge Engelsman, gaf niet op. In de derde set werden namelijk alle eigen legs behouden en dus mocht Aspinall een setje bijschrijven (1-2). Set 4 ging nog gemakkelijker naar de Engelsman, met maar liefst een gemiddelde van 10 punten hoger dan die van Wales, maakte Aspinall de gelijkmaker (2-2). Ook in de vijfde set kwam Price maar tot een gemiddelde in de lage tachtig en dus kon Aspinall verrassend een titel kandidaat uitschakelen (2-3). Aspinall zal in de volgende ronde aantreden tegenover Kyle Anderson.

Price: 88.6 /32%
Aspinall: 91.7 /41%

Dimitri van den Bergh 3-1 Jonny Clayton

Een hoogstaand potje darts; dat was de wedstrijd tussen Dimitri van den Bergh uit België en Jonny Clayton uit Wales. En opnieuw werd er een geplaatste speler uitgeschakeld. Dimitri van den Bergh was met name in het begin en aan het eind fenomenaal op de triples, iets wat de Belg de overwinning bracht. De eerste set ging hierom ook simpel naar Van den Bergh (3-0), maar in de tweede set ging ook Clayton meedraaien. De Welshman maakte 1-1 dankzij goede finishing. Set 3 en 4 waren opnieuw voor de Belg, en plaats zich dus voor de derde ronde van het WK darts. Van den Bergh mag in die derde ronde spelen tegen Luke Humphries uit Engeland.

Van den Bergh: 104.5 /53%
Clayton: 92.7 /67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)