Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Price verliest, terwijl Durrant en andere favorieten winnen

Afgelopen avond werd de eerste ronde van de World Grand Prix afgerond in Dublin. Lees hier de wedstrijdverslagen van vanavond terug, exclusief de partijen met een Nederlander erin. 

Stephen Bunting vs Jonny Clayton
Twee spelers die niet in geweldige vorm zijn openden de avond. Clayton komt dit jaar op TV al helemaal niet uit de verf, Bunting haalde nog wel de kwartfinale op de World Matchplay. Het was de Engelsman die al snel de wedstrijd controleerde. Clayton begon slecht met zijn openingsdubbels, maar uiteindelijk was het vooral het scorend vermogen dat hem in de steek liet. Bunting won de set van Clayton met gemak, 3-0. In de tweede set ging het scoren beter, maar twee gemiste dubbels koste hem meteen weer de eerste leg. Met een 15-darter kwam die leg er daarna wel, maar hij zag Bunting daarna een 13-darter noteren. Na er met een 24-darter een beslissende leg uit te hebben geperst leek hij zelfs op weg naar de setwinst. Na 9 pijlen stond hij op 72, maar vier gemiste dubbels later kon hij de hand van Bunting schudden. ‘The Bullet’ won zo, na nederlagen in de laatste twee jaren, weer een wedstrijd op de World Grand Prix.

Glen Durrant vs Krzysztof Ratajski
Potentieel het duel van de eerste ronde: Glen Durrant vs Krzysztof Ratajski. Beide mannen verkeren in geweldige vorm, vooral Ratajski lijkt alles te raken wat hij wil. Ook het begin van deze wedstrijd was dat zo. De pool vuurde drie 15-darter af, met finishes van 109 en 103. Met een gemiddelde van 100.2 ging hij de pauze in. Durrant kwam echter goed terug. Hij hield zijn eigen set met onder andere een 13-darter en sleepte er zo nog een set uit. Die begon hij uitstekend. Met een 17-darter brak ‘Duzza’ Ratajski, waarna hij zijn eigen leg in 15 pijlen hield. Ratajski kreeg na een 16-darter in zijn eigen leg nog twee pijlen op dubbel 19 om er een beslissende leg uit te slepen, maar beide pijlen gingen mis. Zo kreeg Durrant ook vanaf 98 matchdarts, hij gooide zijn tweede pijl wel raak.

Gerwyn Price vs Dave Chisnall
Een onplezierige partij voor het publiek achter de televisie. Het publiek in de Ierse hal had het namelijk totaal niet gezien op Gerwyn Price. Al aan het begin van de wedstrijd begon het fluitconcert. Toch knokte de Welshman zich knap in de wedstrijd. Gerwyn Price mocht in de eerste set beginnen en won deze ook, nadat iedere leg met de pijlen mee ging (3-2) dus. Maar daarna lukte het niet meer voor ‘The Iceman’. Dave Chisnalle whitewashte Price met 3-0 in de tweede set. De winnende set werd opnieuw spannend. Alle legs werden gespeeld, maar geen enkele ging met de pijlen mee. Nadat het 2-2 stond in de laatste set en de winnende leg dus van start ging, gaf Price het op. Hij miste een flink aantal pijltjes op de openingsdubbel, onder luid gejuich van het publiek, en Chisnall gooide een 180’er. Het was het niet meer waard, aldus Price. Dave Chisnall schreef de winst hierdoor op zijn naam.

Rob Cross vs Mensur Suljovic
Een wedstrijd van formaat. Althans, op papier gezien. Rob Cross was natuurlijk de favoriet om de wedstrijd te winnen en dit liet hij aan het begin van de wedstrijd ook blijken. Hij pakte al direct in de eerste leg de leg van de Oostenrijker af en gaf daarna zijn eigen leg niet meer weg. De Engelsman pakte de eerste set (3-1). Zaak aan Suljovic om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte. Met een 180’er in iedere leg pakte Cross geen enkele leg en wist Mensur de tweede set overtuigend te pakken (0-3). Maar hierna overtuigde de voormalige wereldkampioen weer. Hij wist in de set van Suljovic de Oostenrijker te breaken in de derde leg en daarna de set en dus de wedstrijd te pakken.

Peter Wright vs Max Hopp
Ook dit was een wedstrijd waar de winnaar op papier al vaststond. Peter Wright, de geplaatste speler, zou negatief moeten verrassen om van Max Hopp te verliezen. Dit liet hij niet gebeuren. In de eerste set werd het nog wel even spannend. Hopp maakte 2-2, maar uiteindelijk won de Schot ‘gewoon’ de eerste set. Set 2 ging hem makkelijker af. Peter Wright wist de Duitser direct te breaken en dus met 1-0 op voorsprong te komen, waarna hij zijn voorsprong niet meer afgaf. Max Hopp wist slecht een legje te pakken. Het mocht niet baten, Peter Wright won.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *