Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Price vernedert Suljovic en pakt titel in Gibraltar

Gerwyn Price heeft zijn dominantie op de European Tour voortgezet. In de finale van de Gibraltar Darts Trophy vernederde hij Mensur Suljovic in de finale: 8-0.

Na maanden van afwezigheid door ziekte en slechte vorm wist Mensur Suljovic twee weken geleden op de World Cup dan eindelijk weer zien dat hij nog niet afgeschreven moet worden. Dit weekend was daar het vervolg: een finale op de European Tour. Gerwyn Price was echter zijn tegenstander: de Welshman won de eerste European Tour met speels gemak en kon in Gibraltar op gaan voor zijn tweede titel op het Europese podium. Hij deelde ook meteen de eerste klap uit: nadat Suljovic één pijl op dubbel 14 miste gooide hij wel raak. Een leg later miste de Oostenrijker zelfs drie pijlen. Met een 15-darter kwam Price ook nog op 3-0 en zo leek het geen spannende finale te gaan worden.

Een 16-darter volgde en zo kwam de stand al op 4-0. Suljovic kwam er niet aan te pas met een gemiddelde van 10 punten lager dan ‘The Iceman’. Weer werd hij gebroken, dit keer zelfs in 18 pijlen. De Welshman was niet te stoppen en ging alleen maar beter spelen. Met een 11-darter kwam hij op 6-0 en het was duidelijk wie er ging winnen. Suljovic probeerde het nog wel, maar er zat voor ‘The Gentle’ geen enkele leg in. Price won de laatste twee legs namelijk in 12 pijlen, waardoor zijn gemiddelde nog boven de 105 steeg. Een masterclass van de Wereldkampioen in Gibraltar.

Gerwyn Price: 105.47 / 61.54%
Mensur Suljovic: 88.47 / 0%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *