Price vernedert Webster en stoomt door naar kwartfinale

Met het grootste gemak heeft Gerwyn Price vanavond afgerekend met Darren Webster. ‘The Iceman’ won met maar liefst 10-1, Webster kreeg maar 3 pijlen op de dubbels in de hele wedstrijd.

Met twee darters die spelen met passie in hun spel beloofde de wedstrijd tussen Gerwyn Price en Darren Webster een mooie partij te worden. Webster lijkt zijn vorm weer terug te hebben gevonden, terwijl Price al het hele jaar enorm goed speelt. De Welshman won hier op de Grand Slam zijn groep, en voorafgaand aan deze wedstrijd ook de bull. De start van de wedstrijd kon ook niet beter voor Price. Na een 18-darter in zijn eigen leg brak hij Webster meteen met een 14-darter. Met legs in 15 en 17 pijlen pakte hij meteen door. De eerste sessie werd zelfs met een 5-0 voorsprong afgesloten na een 14-darter. Webster speelde ondermaats en had nog geen pijl op een dubbel gehad.

Na de pauze zorgde Webster dan eindelijk voor zijn eerste pijl op een dubbel, en zijn tweede was ook meteen raak. Toch leek de het daarna weer heel erg op de eerste vijf legs. Price won in 18 pijlen zijn eigen leg, waarna hij met een 12-darter Webster weer brak. Met een 17-darter brak hij de stand alweer op 8-1, waarna een 15-darter hem op matchpoint bracht. Webster kreeg in deze laatste vier legs maar één pijl op een dubbel, en dit was ook nog eens de bull. Er werd nog snel een pauze gehouden, maar daarna was het met een 13-darter snel voorbij. Price neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van Gary Anderson en Robert Thornton.

Gerwyn Price: 98.75 / 66.67%
Darren Webster: 90.56 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *