Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price vs Michael van Gerwen

Price verrast Van Gerwen, Anderson verslaat Clayton

Michael van Gerwen is er in de zesde Premier League niet in geslaagd om opnieuw de halve finales te behalen. Een gehavende Gerwyn Price versloeg hem. Ook Michael Smith, Gary Anderson en Peter Wright drongen door tot de halve finales. Lees hier meer.

Michael Smith vs James Wade

Michael Smith mocht de avond aftrappen en deed dat met een 66-finish in zijn eigen leg. James Wade wist ook zijn eigen leg eenvoudig te houden, in 14 darts werd het 1-1. Smith wist vervolgens zijn eigen leg ook te houden, dit keer in 16 darts. In de vierde leg kwam de eerste break op de naam van Smith. Wade miste 4 pijlen op de dubbel, waarna Smith via dubbel twee op 3-1 kwam. De break werd even later ook verzilverd, met een 180’er en een 13-darter kwam ‘BullyBoy’ op 4-1. In leg 6 begon Wade met zes perfecte pijlen, maar kreeg opnieuw de dubbel er niet in. Met een 12-darter brak Smith voor de tweede keer en maakte het een leg later af. Opnieuw gooide ‘The Machine’ twee maximale scores, maar het was Smith die met zijn vierde maximale score en dubbel 4 een ruime 6-1 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 102,92 / 54,5%
James Wade: 102,63 / 11,1%

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

De tweede partij ging tussen de man die de laatste twee Premier League avonden won, Michael van Gerwen, en Gerwyn Price die herstellende was van een blessure. Het was verrassend Price die als beste begon, met een 14-darter brak hij meteen de Nederlander. Die break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt en met een 13-darter kwam Van Gerwen op een 2-1 voorsprong. Een leg later wist Van Gerwen te breaken, met een fantastische 144-finish werd het 3-1. Deze break werd echter niet verzilverd, Price brak met een 14-darter meteen terug. Price kwam vervolgens op 3-3 door een knappe 130-finish in zijn eigen leg. In leg 7, de leg van Van Gerwen, begon Price met twee maximale scores en pakte via dubbel 10 de voorsprong terug. Deze voorsprong breidde hij vervolgens ook uit door zijn eigen leg te houden in 16 darts; 5-3. Van Gerwen hield vervolgens zijn eigen leg, dit deed hij met een 120-finish voor 5-4. Een leg later kreeg ‘Mighty Mike’ de kans om de break ongedaan te maken, maar miste een 69-finish op dubbel 16. Price profiteerde en zorgde via tops voor een knappe 6-4 overwinning op de man in vorm, Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 102,70 / 75%
Michael van Gerwen: 95,93 / 50%

Gary Anderson vs Jonny Clayton

In de derde partij van de avond kwamen Gary Anderson en Jonny Clayton in actie. De eerste 5 legs gingen met de darts mee, waardoor het 3-2 stond in het voordeel van de Schot. In de zesde leg plaatste Anderson de break door 92 uit te gooien voor 4-2. Echter werd deze break een leg later meteen ongedaan gemaakt, met een 107-finish brak Clayton meteen terug. Ook deze break kon niet worden verzilverd. Anderson produceerde een 64-finish in 12 darts en kwam daarmee op matchpoint; 5-3. Toch wist ‘The Ferret’ er een beslissende leg uit te halen. Met een 17- en 18-darter werd het 5-5. In de beslissende leg kreeg Anderson drie pijlen op de dubbel, maar werden allemaal gemist. Clayton kreeg zijn kans op een 128-finish, maar de bull werd ruim gemist. Anderson bleef nu wel koel en pakte via dubbel 4 zijn tweede overwinning in de Premier League.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 89,93 / 54,5%
Jonny Clayton: 91,65 / 45,5%

Joe Cullen vs Peter Wright

De laatste kwartfinale ging tussen Joe Cullen en Peter Wright. Wright, klachten aan de rug, wist in de eerste leg meteen te breaken. In de tweede leg kreeg Wright meerdere pijlen op de dubbel om te breaken, maar miste. Hierdoor kon Cullen in 17 darts toch zijn eigen leg houden. Een leg later was het Cullen die dubbels miste. Er werd tweemaal gemist op tops, waardoor Wright opnieuw brak. Dit keer werd de break wel verzilverd, in 19 darts werd het 3-1. Deze break kon Cullen niet meer ongedaan maken. Alle legs gingen met de darts mee, waardoor Wright met een 66 en 64-finish de 6-4 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 87,02 / 40%
Joe Cullen: 86,30 / 40%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *