Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price voor het eerst naar WK finale

De finale is bijna in zicht! Vier darters strijden voor de WK titel. Vanavond waren er twee halve finales. De eerste halve finale van de avond ging tussen Gerwyn Price en Stephen Bunting. Het kan nog wel een spannende halve finale worden tussen ”The Iceman” en ”The Bullet”. Lees hieronder meer over hoe de eerste halve finale ging.

Beide heren goede start met hoge finishes

Gerwyn Price mocht zijn halve finale beginnen. Al werd wel de eerste break gepakt door Bunting met een 120-finish. Een leg later brak Price terug met een 109-finish. In de derde leg gooide Price een 14-darter om op 2-1 voorsprong te komen in de eerste set. Bunting gooide daarna een 117-finish uit om op 2-2 te komen in de eerste set. De laatste leg van de eerste set werd gepakt door Price met een 14-darter. Price trok de eerste set naar zich toe.

Bunting maakt comeback in set twee

Bunting mocht de tweede set beginnen. In de eerste leg begon Price meteen met een 180 en een 177. Price had een kans voor een negendarter, maar dat mislukte al bij de eerste pijl. Die leg pakte Price ook met een 13-darter. Er kwam dus een break. In leg twee gooide Price een 12-darter met een 140-finish. De derde leg van de tweede set werd gepakt door Bunting met een 82-finish. En weer kregen we te maken met een beslissende leg in de tweede set. Bunting kwam van 2-0 achterstand, maar maakte het 2-2. De laatste leg van de eerste set werd gepakt door Bunting met ook een 14-darter. Bunting trok de tweede set naar zich toe.

Bunting overtuigd in set drie en vier

Price mocht de derde set beginnen. De eerste leg van de derde set pakte Price ook door een 116-finish uit te gooien. Leg twee werd gepakt door Bunting met een 16-darter. Price mocht de derde leg beginnen, maar die werd al gauw afgestraft door Bunting met een 81-finish op de BULL. Price brak daarna weer terug met een 14-darter. Ook in set drie kwam er een beslissende leg. Die beslissende leg werd gepakt door Bunting. Bunting pakte een 2-1 in sets voorsprong.

Bunting mocht ook nog eens beginnen aan de vierde set. Bunting opende de eerste leg van de vierde set met een 136-finish. De tweede leg pakte Price met een hoge finish, namelijk een 131-finish. Bunting trok ook de derde leg naar zich toe met een 16-darter. De vierde leg werd gepakt door Bunting met een 58-finish. Bunting pakte daarom ook de vierde set. Set vier werd gespeeld met twee keer een 12-darter, een 17 en een 18-darter.

Price blijft vechten

Price mocht de vijfde set beginnen. In de eerste leg miste Bunting dubbels om ook nog eens Price te breaken. Price pakte alsnog zijn eigen leg. Een leg later scoorde Bunting goed in zijn eigen leg. Die leg pakte Bunting ook met een 90-finish. Leg drie werd gepakt door Price met een 17-darter. Price kon de set nu zakelijk uit spelen en dat deed hij met een 14-darter.

Price vergeet leiding te pakken

Bunting mocht de zesde set beginnen. Al ontstond er wel gelijk een break. De leg waarin Bunting mocht beginnen, werd ook afgestraft door Price met een 15-darter. Bunting miste in de tweede leg een 96-finish, waardoor Price de tweede leg naar zich toe trok. Met een 64-finish hield Bunting zijn eigen leg voor 2-1. De vierde leg werd gepakt door Price waardoor Price de zesde set naar zich toe trok. Beide heren stonden gelijk: 3-3.

De eerste leg van de zevende set pakte Price met een 13-darter. Een leg later gooide Price een 128-finish uit om 2-0 op voorsprong te komen in de zevende set. Bunting kon wel 2-0 achter staan in de zevende set, maar dat maakte voor hem niks uit. Bunting maakte de 2-1 met een 148-finish. Bunting kwam daarna ook weer terug op 2-2 door een 46-finish uit te gooien. Met een 15 darter en een 118-finish trok Bunting de zevende set naar zich toe. Bunting kwam 4-3 voor in sets.

Price maakt het weer gelijk met 12-darters

In de achtste set pakte Bunting de eerste leg met een 16-darter. Een leg later gooide Price een iets betere leg. Die leg ging namelijk uit in 13 darts. Price pakte ook gelijk een break een leg later. Hij kwam op 2-1 voorsprong, want hij gooide in de derde leg een 12-darter. Een leg later gooide Price weer een 12-darter om de achtste set naar zich toe te trekken. Beide heren stonden weer gelijk: 4-4.

Price naar WK finale

De negende set was begonnen door Price. Price begon gelijk de negende set goed met een 112-finish. Scorend ging het met Bunting iets minder, waardoor Price op 2-0 voorsprong kwam in de negende set. Price startte de derde leg gelijk met twee keer een 180. Price trok de negende set naar zich toe door in de derde leg een 11-darter te gooien.

Bunting mocht de tiende set beginnen. In de eerste leg van de tiende set miste Price ”The Big Fish” op de BULL. Price had de mogelijkheid om op 1-0 voorsprong te komen, maar dat lukte niet waardoor Bunting zijn eigen leg naar zich toe trok met een 17-darter. Een leg later pakte Price de tweede leg met een 103-finish. In de derde leg miste Bunting een 70-finish, waardoor Price een beurt later dubbel 5 uitgooide om op matchpoint te komen. In de vierde leg begon Price meteen goed met twee keer een 140. Bunting stond te ver achter. Price won de laatste leg met een 13-darter en dat betekende dat Gerwyn Price voor het eerst in een WK finale staat. Price won met 6-4 van Bunting.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100.92 / 47.17 %
Stephen Bunting: 96.38 / 52.94 %

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *