Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price voorkomt comeback De Sousa in Blackpool

Gerwyn Price heeft voor de eerste keer in zijn carrière de halve finales op de World Matchplay bereikt. ‘The Iceman’ voorkwam een knappe comeback van De Sousa: 16-14.

In de geschiedenis van de World Matchplay stond er elke editie minimaal één speler uit het Verenigd Koninkrijk in de halve finales. Het was aan Gerwyn Price dit zo te houden: met twee Nederlanders en een Belg bij de laatste vier domineerde het Europese vasteland tot nu toe. José de Sousa wilde wel voor geschiedenis zorgen. Met een knappe 80-finish brak hij Price ook meteen, maar ‘The Iceman’ sloeg keihard terug met een 160-finish. Twee legs later deed De Sousa precies hetzelfde: ook hij gooide 160 uit, maar toch ging hij met een 3-2 achterstand de pauze in.

Price sluipt weg bij De Sousa

Met een 14-darter trok De Sousa de stand meteen gelijk vanuit de onderbreking. De Portugees kwam er scorend niet aan te pas, maar door uitstekend te finishen bleef hij in de wedstrijd. Met een sterke 93-finish hield hij zichzelf net voor de tweede pauze in de partij: ‘The Special One’ was op dit moment 5 uit 6 pijlen op de buitenste ring. Price had een versnelling nodig en met een 12-darter vond hij die. De Sousa counterde dit perfect met ook een 12-darter, maar kreeg daarna ook weer een break tegen. Doordat hij daarna toch ook wat begon te missen op de dubbels werd de schade nog groter: Price kwam op 9-6.

De Sousa blijft vechten

Met een 11-darter liet De Sousa zien de strijd nog niet te hebben opgegeven. Price was echter helemaal los: de Welshman leek bijna niet te kunnen missen. Hij gooide legs in 14, 11 en 14, terwijl De Sousa nog een 13-darter tussendoor gooide. Met nog een 13-darter kwam de stand zelfs op 13-8. De Sousa bleef vechten en noteerde een 11-darter, waarna hij ook nog profiteerde van drie missers op de dubbels van Price. Drie legs later stond het zelfs gelijk: met legs in 16, 12 (100-finish met tops-tops voor de break) en 17 was de Portugees helemaal terug in de wedstrijd.

Price voorkomt complete comeback

Na vijf verloren legs op rij moest Price nu vol aan de bak. De Welshman vond een 14-darter op een uitstekend moment, waarna nog een leg in het zelfde aantal pijlen hem zelfs een break opleverden. ‘The Iceman’ stond op matchpoint. Vanaf 128 kreeg hij één pijl op de bull, maar nadat hij die miste sloeg De Sousa toch weer toe: een 10-darter hield hem in de partij. Hierna ging het alsnog mis. De Sousa miste vijf pijlen om op 15-15 te komen, waarna Price koel bleef en dubbel acht vond voor de overwinning. We worden verwend met toppartijen dit toernooi, ook deze wedstrijd was weer om te smullen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 104.64 / 45.7%
José de Sousa: 97.98 / 53.8%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *