Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price weerstaat druk Woodhouse, Cameron klopt Edhouse

Gerwyn Price heeft in de jacht op een nieuwe wereldtitel geen fout gemaakt tegen Luke Woodhouse. De Welshman won na een achterstand alsnog met 3-1.

Ritchie Edhouse vs David Cameron

De tweede partij van de avond werd begonnen door Ritchie Edhouse en deed dit uitstekend, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg wist Edhouse met goede scores David Cameron onder druk te krijgen en dat resulteerde in de eerste break; met een 52-finish kwam hij op een 2-0 voorsprong. Toch kreeg Cameron een leg later wel de kans om terug te breaken, maar er werd drie keer gemist op tops. Edhouse bleef koel en kwam via tops op een 1-0 voorsprong in sets.

Na een korte pauze kreeg Edhouse in de eerste leg na de pauze meteen de kans om te breaken, maar miste dit keer. Hierdoor kon Cameron via dubbel 8 zijn eerste leg pakken. Edhouse antwoordde sterk, met 6 perfecte pijlen en een 81-finish hield hij zijn eigen leg in 12 darts. Cameron hield wederom zijn eigen leg en kreeg vervolgens de uitgelegen kans om de set naar zich toe te trekken. Na 12 darts stond hij op 45 te wachten, maar kreeg één van zijn vijf pijlen op de dubbel er niet in. Edhouse gooide tops en dwong zo een vijfde leg af. Wederom kreeg de Canadees een setdart, maar tops werd gemist vanaf een 64-finish. De Engelsman strafte het weer af en ging dankzij een 16-darter pauzeren met een 2-0 voorsprong in sets.

In de eerste leg van de derde set hield Edhouse met een 17-darter zijn eigen leg, waarna hij in 18 darts Cameron wist te breaken. In de derde leg wist Cameron één matchdart te overleven, maar brak in 13 darts terug naar 2-1. Dit vervolgde hij met een 97-finish en trok de stand in set 3 gelijk; 2-2. Een extreem goede leg volgde van Cameron; na 9 darts stond hij te wachten op 95. Toch moest hij een vier matchdarts overleven van ‘Madhouse’. Uiteindelijk wist Cameron in 21 darts de set naar zich toe te trekken.

De comeback was ingezet en dat was duidelijk te zien in de vierde set, Edhouse kwam er totaal niet meer aan te pas. Cameron won 3 legs op een rij in set 4 en deed dit in 14,15 en 17 darts voor een 2-2 tussenstand is sets. De beslissende set werd begonnen met een maximale score van de Engelsman, maar miste twee pijlen op de dubbel. Cameron stapte in en kwam met een knappe 102-finish voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Hij verzilverde de break ook en was zo nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. In de derde leg gooide Edhouse wel 60 uit, nadat Cameron zich misrekende bij zijn eerste matchdart. Dit moment vergat ‘Excalibur’ snel en maakte de comeback compleet door in de vierde leg een 16-darter te gooien! Cameron is de tegenstander voor Danny Noppert in de tweede ronde, nadat de Canadees 9 van de laatste 10 legs van de partij naar zich toe trok en ook nog eens 6 matchdarts overleefde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
David Cameron: 87,86 / 28,2%
Ritchie Edhouse: 87,34 / 31%

Gerwyn Price vs Luke Woodhouse

De nummer één van de wereld mocht dan eindelijk het podium betreden in de jacht op zijn tweede wereldtitel. Gerwyn Price won dit jaar vrij weinig, zeker voor de status die hij zichzelf toe-eigent, maar op het WK wilde de Welshman er weer staan. Luke Woodhouse wilde hier een stokje voor steken en liet dit in set één ook meteen merken. Met een 14-darter greep hij de eerste leg, waarna hij Price met een 15-darter langszij zag komen. Het initiatief lag echter toch bij de Engelsman. Met twee 15-darter op rij deelde hij een klapje uit aan Price: de stand kwam op 1-0 voor ‘Woody’.

In set twee kreeg Woodhouse ook meteen de kans op een break. Zijn pijl op dubbel 10 viel echter in de dubbel 15, waardoor Price ontsnapte. Beide mannen gooiden daarna een 17-darter, waarna de Engelsman er met een 18-darter een beslissende leg uitsleepte. Price stond flink onder druk, maar met een 15-darter, gevolgd door een luide schreeuw, greep hij toch de set. Zonder goed te spelen begon hij langzamerhand steeds meer druk op Woodhouse uit te oefenen. De Engelsman begon zijn eigen set nog goed met een 14-darter, maar twee legs later knakte hij. Price brak hem in 22 pijlen, nadat Woodhouse twee pijlen op tops miste. Met een 16-darter kwam de stand op 2-1 in sets voor Price, het verzet leek gebroken. Door hierna finishes van 76 (op de bull) en 150 te gooien lag de zege definitief voor het oprapen. Een 21-darter bracht hem die zege. Lang zal Price er niet over na willen denken: de zege was voor hem het belangrijkste.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 92.88 / 34.5%
Luke Woodhouse: 89.05 / 50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *