Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - European Darts Open 2023

Price wint de avond, Van Gerwen verliest decider- leg van Price

Gerwyn Price wint de speelavond in Brighten. Hij gooide twee fenomenale wedstrijden en is zo de terechte winnaar. Vooral de wedstrijd tussen Price en Van Gerwen leverde spektakel op, Van Gerwen mistte een matchdart en kwam daardoor tekort tegen Price. Lees hier alles over deze speelavond.

De elfde speelronde in Brighton begon met de koploper in actie, Michael van Gerwen mocht het opnemen tegen Dimitri van den Bergh. Nadat de eerste vier legs werden gedeeld, gingen de volgende vier legs allemaal naar de Nederlander voor een 6-2 overwinning. Met dezelfde cijfers won Gerwyn Price van Chris Dobey. Dit deed ‘The Iceman’ met indrukwekkende cijfers; gemiddelde van 115,97, dubbelpercentage van 60% en produceerde daarnaast drie 11-darters. Dobey deed het ook niet onverdienstelijk met een gemiddelde van 103, maar miste net wat te veel dubbels.

In de derde partij namen Peter Wright en Nathan Aspinall het tegen elkaar op. Een beslissende elfde leg moest de doorslag geven. Wright had in leg 10 al 6 matchdarts gemist, maar in leg 11 lukte het toch om de beslissende dubbel te gooien. Een 82-finish in 14 pijlen zorgde voor een 6-5 overwinning. Opnieuw een diepe teleurstelling voor Aspinall na een 4-0 voorsprong (!), die de play-offs uit het zicht verliest. De kwartfinales werden afgerond met de wereldkampioen Michael Smith tegen de winnaar van de afgelopen twee speelrondes; Jonny Clayton. Clayton kwam in de beginfase op een break voorsprong door een 121-finish te gooien en verzilverde deze met een belangrijke 72-finish. In leg acht maakte Smith deze break ongedaan, dankzij een 74-finish. Dit vervolgde ‘Bully Boy’ met legs in 18 en 11 darts om de wedstrijd toch met 6-4 naar zich toe te trekken.

Price tegen Van Gerwen levert spektakelstuk

In de halve finales stond de kraker tussen Price en Van Gerwen op het programma en dit werd ook een kraker. Beiden heren gooide boven de 100 gemiddeld, Price gooide 108 gemiddeld en Van Gerwen bijna 105. Price wist een scorend gemiddelde te produceren van 118. Van Gerwen mistte een 9-darter op de dubben. Tot slot kreeg de wedstrijd een beslissende leg. De scoreverloop golfde ook op en neer. Eerst kwam Van Gerwen 2-0 voor, maar Price wist met een 12-darter terug te breken naar 2-2. Vervolgens profiteerde Van Gerwen met een 120-finish van drie missers van Price op de dubbel, zo kwam Van Gerwen weer voor met 4-2. In de achtste leg was Van Gerwen niet in vijf beurten uit en dus brak Price ook weer terug. In de tiende leg gooide Van Gerwen bijna een 9-darter, hij mistte de dubbel en gooide een 10-darter. In de beslissende leg kreeg Van Gerwen de kans vanaf 70 om te winnen. Hij mistte een matchdart en zo won Price door de vierde matchdart wel te gooien. Price wint fenomenaal van Van Gerwen.

In de tweede halve finale had Peter Wright de punten hard nodig. Michael Smith kon scorend niet doen wat hij normaal doet. Michael Smith liep eigenlijk de hele wedstrijd achter Peter Wright aan. Smith kwam nog wel met een break op voorsprong, maar Wright wist gelijk weer terug te breken met een 121-finish. Ook in de zevende leg wist Smith wel de break te plaatsen, maar ook nu wist Wright gelijk terug te breken. In de negende leg staat Wright te wachten op de dubbel met Smith op 160, Smith liet Wright niet terug te komen voor de wedstrijd. Smith gooide 160 uit en zo kwam er een beslissende leg. In de laatste leg had Wright moeite om een goede finish weg te zetten. Wright kreeg een matchdart vanaf 88, maar hij mistte de Bull. Smith gooide een 13-darter om de wedstrijd te pakken.

Price sleept ook finale naar zich toe

Na de sterke halve finales viel de finale toch wel een beetje tegen. Beiden spelers gooide rond de 95 gemiddeld. Smith leek in het begin nog mee te kunnen. Smith leek aan de winnende hand te zijn met een break in de vijfde leg, maar Price brak gelijk weer terug. In de achtste leg wist Price wel het verschil te maken, hij gooide een 117-finish voor de break en mocht zo twee van de drie legs beginnen en hij had nog een leg nodig. Price wist ook gelijk de eerste eigen leg te winnen. Zo wist Price de laatste vier legs te winnen en zo won hij de avond ook.

Uitslagen

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-2 Dimitri van den Bergh
Gerwyn Price 6-2 Chris Dobey
Peter Wright 6-5 Nathan Aspinall
Michael Smith 6-4 Jonny Clayton

Halve finales
Gerwyn Price 6-5 Van Gerwen
Michael Smith 6-5 Peter Wright

Finale
Gerwyn Price 6-3 Michael Smith

Stand Premier League Darts

  1. Michael van Gerwen 29
  2. Gerwyn Price 27
  3. Michael Smith 18
  4. Jonny Clayton 17
  5. Nathan Aspinall 15
  6. Chris Dobey 10
  7. Dimitiri van den Bergh 9
  8. Peter Wright 7
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *