Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Price wint in spektakelstuk van Whitlock, Suljovic stopt Van den Bergh

Gerwyn Price en Simon Whitlock hebben tijdens de eerste dag van de kwartfinales voor een geweldig schouwspel gezorgd. Beide darters maakten er een enorm spannende partij van, maar helaas moest er ook iemand verliezen. Lees hier meer.

Dimitri Van den Berg 9 – 16 Mensur Suljovic
Op het afgelopen WK wist Van den Bergh met maar liefst 4-0 van Suljovic te winnen, terwijl in de finale van de German Darts Masters Suljovic met 8-2 aan het langste eind trok. Beide mannen troffen elkaar nu weer op TV, een ook dit keer was het verschil in de uitslag aanzienlijk. Al snel leek dit ook duidelijk te worden, nadat Suljovic in leg twee met een prachtige 167-finish de Belg wist te breken. Twee legs later was het echter Van den Bergh die een 144-finish noteerde en door Suljovic een leg later te breken was de stand bij de eerste pauze toch maar 3-2 in het voordeel van ‘The Gentle’. In leg zeven noteerde Van den Bergh een 12-darter, waardoor het op het eerste oog toch echt een spannende wedstrijd leek te worden. Suljovic versnelde echter en met een 11 en 13-darter wist hij de stand op 7-3 te zetten. Een blok later was de stand 10-5. Van den Bergh probeerde zijn niveau nog oomhoog te halen, maar het was de Oostenrijker die met een 13-darter naar een 12-6 voorsprong brak. In de volgende zeven legs wist ‘The Dreammaker’ nog drie te winnen, maar Suljovic finishte de gehele wedstrijd uitstekend en deed dit ook in de laatste legs. Voor Van den Bergh werd het zo niet een eerste halve finale op een major.

Van den Bergh: 94.28/42.86%
Suljovic: 98.58/51.61%

Simon Whitlock 15-16 Gerwyn Price
In de groepsfase kwam de twee Premier League 2018 spelers elkaar al tegen. In een fantastische wedstrijd wist Whitlock van 1-4 terug te komen en in een beslissende leg alsnog te winnen. Vanavond lag het niveau niet op dat niveau, maar de spanning juist des te meer. Na acht legs leek dit echter niet het geval te worden. Price wist namelijk voor de tweede pauze slechts drie legs te pakken. Whitlock speelde helemaal niet brilliant, won een aantal legs in slechts 18 en 20 pijlen, maar kwam toch met 7-3 voor. Hij mocht zelfs aan leg 11 beginnen, maar Price gaf zich niet zo snel gewonnen. Met een 13 en 14-darter kwam hij terug tot 7-5, maar door een korte tussenspurt van Whitlock stond het bij de onderbreking toch nog 9-6. De grote comeback van Price kwam nu pas. Hij won vier van de vijf legs tijdens het vierde blok, waardoor de wedstrijd met een 10-10 stand werd hervat. De wedstrijd bleef na dit punt extreem spannend. Bij een stand van 14-13 leek er een beslissing te komen. Whitlock brak Price met een 13-darter en mocht zelf beginnen aan de volgende leg. De spanning leek hem echter te veel te worden. Hij miste twee matchdarts en ook in de leg erna gingen twee pijlen om de wedstrijd te winnen er niet in. Een beslissende lag was zo dus nodig. Beide mannen voelden de druk, maar het was Price die er het beste mee omging. Eerst miste hij de bull voor een 164-finish, vervolgens overleefde hij weer een matchdart van ‘The Wizard’, maar op dubbel 12 besliste hij toch de wedstrijd.

Whitlock: 95.03/37.50%
Price: 95.86/39.02%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.