Gerwyn Price

Price wint overtuigend, Chisnall wint thriller van Ross Smith

Nadat de eerste ronde partijen op de World Grand Prix gespeeld waren, was het tijd voor de tweede ronde in Leicester. Na de verassende uitslagen van de zondag- en maandagavond zou vanavond, onder andere, wereldkampioen Gerwyn Price in actie komen. Lees hier meer.

Ryan Searle 3-1 Luke Humphries

De eerste partij van de avond werd begonnen door Humphries, die niet in de eerste beurt opende met een dubbel. Searle deed dit wel, nam meteen afstand en pakte de eerste leg van de wedstrijd. Ook leg 2 zou naar ‘Heavy Metal’ gaan, ditmaal met een 21-darter. Humphries deed wat terug door ook zijn eerste leg op het scorebord te zetten met een 11-darter, maar het was Searle die voor de set mocht gaan gooien. Searle kreeg pijlen voor de set, maar toch wist Humphries terug te breken tot 2-2. Beide spelers kregen ook in deze leg pijlen voor de set, maar het was Searle die deze met een 16-darter wist te winnen. Na de onderbreking was het wederom Searle die zich liet zien. Met een knappe 140 finish ging deze leg naar Searle. Humphries kende weer problemen om in de eerste beurt te openen en zag Searle hard weglopen met een 160 opening. Searle reeg er ook nog maar een 152 finish bij aan om op 2-0 in legs te komen. Searle bleek heer en meester in de tweede set en won deze met 3-0 door een 19-darter in de derde leg.
Humphries begon de derde set met een keurige 86 finish om op 1-0 te komen. Ook Searle wist zijn eigen leg te houden met een 23-darter, waarna Searle de druk op Humphries opvoerde in leg 3. Humphries liet zich niet van de wijs brengen en wist de leg te behouden met een 14-darter. Met een 55 finish in 17 darts kwam Searle tot 2-2, waarna Humphries dus de leg op zeker niet mocht verliezen. Searle opende geweldig met een 160 score, maar zag Humphries toch weglopen. 137 bleek teveel gevraagd voor Searle, waarna Humphries de set pakte met een 14-darter. Set 4 werd door Searle begonnen, die zijn leg behield met een 93 finish. In de tweede leg miste Humphries een 132 finish op de dubbel 16, waarna Searle genadeloos toesloeg vanaf 170: 2-0 in legs. Toch wist Humphries met een 112 finish in de wedstrijd te blijven en met een 65 finish was de stand weer gelijk in de derde set. Humphries kreeg de kans vanaf 100 om de set te pakken, maar gooide zich dood. Deze fout bleek fataal voor Humphries. Searle gooide 46 uit en plaatste zich voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Ryan Searle: 93,04 / 45,45%
Luke Humphries: 87,55 / 41,18%

James Wade 1-3 Stephen Bunting

Stephen Bunting mocht de tweede partij van de avond aftrappen en dit deed ‘The Bullet’ prima. Met een 17-darter was zijn eerste leg een feit. In leg 2 kreeg Wade de kans om zijn eigen leg te behouden, maar hij miste 2 darts vanaf 56. Bunting stapte meteen in en pakte de leg met een 18-darter. Ondanks de misser van Bunting om de leg te openen wist Wade niet echt te profiteren. Scorend wist Bunting alsnog het initiatief te nemen en de eerste set te pakken zonder ook maar een leg te verliezen.

De tweede set, die Wade mocht beginnen, werd ijzersterk geopend door ‘The Machine’. Met een 11-darter ging de eerste leg in no-time naar Wade. Ook Bunting liet nog steeds sterk spel zien. Met een 14-darter ging de tweede leg naar Bunting. Om zijn eigen leg te behouden moest Wade een 116 finish produceren. Dit bleek echter te veel van het goede voor Wade, waarna Bunting de break wist te plaatsen met een 18-darter. De break werd echter snel ongedaan gemaakt door Wade, die leg 4 in 16 darts wist te winnen. Wade leek net op tijd wakker, want ook de vijfde leg van de tweede set was een sterke leg van Wade. Met een 14-darter herstelde Wade de schade en kwam hij op 1-1 in sets.

Set 3 werd wederom begonnen door Bunting, die ook weer zijn eigen leg wist te behouden. Ditmaal had hij hier 18 darts voor nodig. Ook leg 2 ging naar Bunting, die Wade met een 20-darter wist te breken. Set 3 vertoonde gelijkenissen met set 1, want ook deze set zou met 3-0 naar Bunting gaan. Met een knappe 102 finish in 15-darts was de set binnen en had Bunting nog maar 1 set nodig voor een plaats in de kwartfinales.

Bunting leek goed op koers richting die kwartfinales. De eerste set van de vierde set wist Bunting meteen de break te plaatsen. Met een 16-darter via de dubbel 18 ging de leg naar Bunting. Ook de tweede leg ging in 16 darts naar ‘The Bullet’ en Bunting stond met 1 been in de volgende ronde. Toch wist Wade nog wat terug te doen. Hij wist de derde leg te behouden met een 17-darter, maar wist ook dat hij zich geen fouten meer kon permitteren. In leg 4 wist Bunting niet met zijn eerste 3 darts te openen, waarna Wade meteen een klein gaatje sloeg. Toch was het Bunting die als eerst de kans op een dubbel kreeg. Vanaf 151 ging zijn eerste matchdart net onder tops, maar Wade gooide 61 niet uit. Bunting kreeg 3 darts op dubbel 10 voor de wedstrijd, maar had er slechts 1 nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales!

James Wade: 85,77 / 30,77%
Stephen Bunting: 86,74 / 45,45%

Gerwyn Price 3-1 Mervyn King

Gerwyn Price mocht de wedstrijd beginnen. Gerwyn Price begon gelijk goed met een 115-finish in de eerste leg. Mervyn King gooide in de tweede leg een 60-finish uit om 1-1 gelijk te komen. Gerwyn Price begon in de derde leg met een 160 en een 171 om op een 170-finish te komen, die miste Price. Daardoor gooide King een 109-finish uit om de eerste break van de wedstrijd te pakken. Met een 17-darter pakte King de eerste set.

In de eerste leg miste King vijf pijlen op een dubbel om de 1-0 voorsprong te pakken, maar die kans miste hij waardoor Price de leg van King afpakte. Price pakte ook de tweede leg van de tweede set met een 14-darter. In de derde leg miste Price zes pijlen op dubbel 20 om de leg te openen, daardoor pakte King de derde leg. Price pakte met een 13-darter de tweede set.

In de derde set werd het even spannend, het werd 2-2 gelijk in de derde set. Price pakte de eerste twee legs, King pakte de derde en de vierde leg. En dan de vijfde leg ging naar Price. Zo trok Price de derde set naar zich toe.

In de vierde set pakte King de eerste leg met een 20-darter, dubbel 18 ging met de tweede pijl uit. Price pakte de tweede leg met een 14-darter. Price pakte ook de derde leg, die pakte hij met een 18-darter. En zo pakte hij ook de break. In de vierde leg van de vierde set zette Price 166 goed weg op dubbel 20. Die gooide Price ook in één keer uit in zijn volgende beurt. Price wint met 3-1 van Mervyn King. ”The Iceman” plaatst zich voor de kwartfinales.

Gerwyn Price: 93.19 / 37.0 %
Mervyn King: 82.65 / 41.2 %

Chisnall 3-2 R.Smith

Ross Smith mocht de partij beginnen en deed dat bijzonder goed in set een. De Engelsman speelde onbevangen en overklaste de ervaren Chisnall aan alle kanten in set een. Mede dankzij een prachtige 152-finish was de eerste in een mum van tijd binnen voor Smith.

Ook in set twee leek Ross Smith veel scherper dan een afwezige Dave Chisnall. Met een break kwam Smith voor en leek op weg naar een eenvoudige zege. Chisnall brak echter gelijk terug en leek de wedstrijd doen kantelen. Het anderen bleek waar Chisnall verlaagde zijn niveau en Smith profiteerde door via dubbel acht ook set twee te pakken met 3-1.

Set drie mocht Smith beginnen en dus kon hij de wedstrijd pakken. Beide mannen hielden hun eerste leg in deze set. In leg drie brak Chisnall, Ross Smith via tops. Vervolgens leek de comeback ingezet want leg vier ging ook naar Chisnall via een knappe 88-finish. En dus bracht hij de spanning terug in de wedstrijd: 2-1.

In de vierde set deelde Ross Smith de eerste tik uit door te breaken via een 91-finish. Vervolgens schakelde Chisnall een tandje bij, er kwamen meer 180ers en de finishes liepen een stuk beter, terwijl Smith nerveuzer ging spelen. Dit resulteerde in een 3-1 set overwinning voor Chisnall.

Voor het eerst deze avond werd er een beslissende vijfde set gespeeld. Chisnall gooide in leg twee zijn hoogste finish: 130. Hierna versnelde Chisnall een leg later door met 150 te beginnen terwijl Smith drie kansen liet liggen. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd, Chisnall brak namelijk Ross Smith en kreeg op 135 zijn eerste matchdart op Tops en die ging er gelijk in. De beste wedstrijd van de avond kwam dus op het laatst. Dave Chisnall ontmoet in de kwartfinale Gerwyn Price.

Dave Chisnall: 91.79 / 50%
Ross Smith: 85.47 / 52.94%

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlooser (PDC)