Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Price wint spannende finale van Van Gerwen

Na de kwartfinales en halve finales was de finale van de Premier League avond in Sheffield bekend. Michael van Gerwen mocht het voor de avondzege gaan opnemen tegen Gerwyn Price.

De finale in Sheffield werd begonnen door Gerwyn Price, die de leg meteen moest afstaan aan Van Gerwen. Met een 16-darter werd de break ook verzilverd door de Nederlander, waardoor hij op een 2-0 voorsprong kwam. De derde leg ging wel naar de Welshman. Met een 17-darter kwam ‘The Iceman’ op het scorebord. Van Gerwen liet Price in zijn leg echter niet in de buurt komen. Met een strakke 12-darter kwam de Nederlander op een 3-1 voorsprong. Ook Price speelde een sterke eigen leg. Met een 13-darter via dubbel 12 bleef Price in de wedstrijd, maar Van Gerwen had nog altijd de break voorsprong te pakken. En deze break liet Van Gerwen zich niet zomaar afnemen, zo ook niet in de zesde leg. Deze ging met een 16-darter naar de Nederlander.

De leg van een ander pakken bleek toch lastig in de wedstrijd. In de zevende leg lagen er wel kansen voor Van Gerwen, maar toch ging de leg, met een 18-darter, naar Price. Toch kwam de break er in de achtste leg. Van Gerwen miste drie pijlen enorm strak op het ijzer, waarna Price de leg toch binnen hengelde. Price had het initiatief in de wedstrijd weer te pakken en drukte door in de negende leg. Van Gerwen zette nog wel aan, maar kon niet voorkomen dat de leg met een 14-darter naar Price ging. Met een 95-finish via tweemaal de dubbel 19 zorgde Van Gerwen voor de 5-5 en gingen de heren de laatste leg in. Deze zou uiteindelijk gaan naar de speler die hem begon. Gerwyn Price zorgde met een 14-darter voor de avondzege.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,37 / 35,7%
Gerwyn Price: 94,46 / 54,5%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *