Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Price wint van Petersen en is door naar de halve finale

De tweede partij van de kwartfinales ging tussen de nummer één van de wereld Gerwyn Price en ‘The African Warrior’ Devon Petersen. Bij de laatste 16 won Price van Dobey en Petersen won bij de laatste 16 van Jacques. Lees hieronder hoe de kwartfinale ging.

Price overtuigt in eerste sessie

Price mocht de wedstrijd beginnen. Petersen begon gelijk met een 180. Petersen begon goed, daarom kwam ook gelijk de eerste break van de wedstrijd. Petersen kwam op 1-0 voorsprong. De tweede leg van de wedstrijd ging ook naar Petersen. Petersen gooide een 18-darter in die leg. In de derde leg gooide Price een 56-finish uit om op 2-1 achterstand te komen. Petersen bleef maar 180’ers gooien. Maar uiteindelijk werd het toch 2-2. Price gooide een 11-darter door een 90-finish uit te gooien. De vijfde leg ging uiteindelijk naar Price. Hij gooide een 16-darter.

Petersen pakt voorsprong

Na de eerste pauze mocht Petersen beginnen. Petersen begon weer met een 180. De leg waarin Petersen mocht beginnen werd ook gepakt door Petersen door dubbel 18 uit te gooien met zijn eerste pijl. Een leg later pakte Petersen ook de zevende leg met een 14-darter. Ook de achtste leg ging naar Petersen. Die leg ging uit met een 13-darter. Daarna pakte Price de negende leg. Price gooide dubbel 3 uit om op 5-4 achterstand te komen. De tiende leg ging naar Petersen. Petersen gooide een 99-finish (12-darter) om de twee legs voorsprong te pakken.

Price wint in last leg decider

Na de tweede pauze mocht Price beginnen. De elfde leg werd ook gepakt door Price met een 14-darter. Een leg daarna kwam er een break. Toen pakte Price de leg van Petersen af. Price gooide een 72-finish uit om op 6-6 gelijke stand te komen. Price pakte ook de derde leg op rij. Price gooide een 13-darter om op 7-6 voorsprong te komen. Een leg later maakte Petersen er weer een 7-7 gelijke stand van. In de vijftiende leg begon Petersen weer met een 180. In die leg mocht Price beginnen. De vijftiende leg werd ook gepakt door Price door een 70-finish uit te gooien op dubbel 20. Het ging gelijk met elkaar op. Petersen maakte het weer 8-8 met een 17-darter. Een leg daarna pakte Price de 9-8 voorsprong door dubbel 8 uit te gooien met zijn eerste pijl. Price had nog maar 1 leg nodig om in de halve finale te komen. Maar Petersen pakte de 18e leg, waardoor het 9-9 werd. Price begon in de laatste leg gelijk met een 180. In de laatste leg liep Petersen qua score erg achter. Price gooide in de laatste leg een 180, 140 en 100, waardoor hij na 9 pijlen op 81 stond. Die zette Price weg op dubbel 20. Die gooide Price ook uit met zijn eerste pijl. Price wint met 10-9 van Petersen en is door naar de halve finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100.71 / 58.82 %
Devon Petersen: 99.21 / 47.37 %

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *