Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - World Grand Prix 2023

Price wint zijn vierde vloertoernooi van het jaar

Vandaag stond het 29e Players Championship van het jaar op het programma. Het voorlaatste vloertoernooi van het jaar werd een prooi voor Gerwyn Price. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Voor verschillende Nederlanders zijn het de twee belangrijkste dagen van het jaar. Martijn Kleermaker, Jermaine Wattimena en Maik Kuivenhoven zijn nog allerminst zeker voor het WK en hebben vandaag of morgen goede resultaten nodig. Wattimena en Kuivenhoven deden goede zaken. Wattimena bereikte de derde ronde en lijkt enigszins zeker van het WK met nog maar één vloertoernooi te gaan. Kuivenhoven bereikte de kwartfinale waarin hij verloor van Chisnall. Maik Kuivenhoven staat momenteel 33e op de Pro Tour Order of Merit. De top 32 gaat naar het WK. Kleermaker verloor in ronde één van Gilding en heeft morgen een top dag nodig om het WK te halen.

Raymond van Barneveld haalde de laatste zestien waarin hij verloor van Ryan Searle. Voor van Gerwen was het een bittere pil. Hij verloor in ronde één van Lee Evans. Gerwyn Price liet zien dat hij de beste vloerspeler is het van het moment. Met onder meer overwinningen op Jules van Dongen, Chris Dobey en Damon Heta bereikte hij de finale waarin hij Dave Chisnall tegenkwam. Price overtuigde in de finale en won eenvoudig met 8-3. Door de overwinning neemt Price ook de eerste plek over van Gary Anderson voor de beste vloerspeler van 2023.

Morgen zal bekend worden welke spelers zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK en de Players Championship Finals. De laatste WK plek is momenteel in handen van Engelsman Bradley Brooks, maar hierin kan voor morgen nog van alles in veranderen. Enkele bekende namen die nog geen virtuele plek in handen hebben zijn; Vincent van der Voort, Mensur Suljovic en Mervyn King. Het belooft een bloedstollende dag te worden.

Uitslagen

Kwartfinales
Dave Chisnall 6-4 Maik Kuivenhoven
Rob Cross 6-2 Ryan Searle
Gerwyn Price 6-1 Gian van Veen
Damon Heta 6-2 Radek Szaganski

Halve finales
Dave Chisnall 7-5 Rob Cross
Gerwyn Price 7-4 Damon Heta

Finale
Gerwyn Price 8-3 Dave Chisnall

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *