Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mike Gillet

‘Prime Time’ Edgar stelt teleur, Mike Gillet pakt de week

Mike Gillet heeft de finaledag van de Online Live League gepakt door in de finale oud-tourcardhouder Scott Baker te verslaan. Lees hier het verslagen van week 2.

Afgelopen dinsdag was het weer zover, week 2 van de Online Darts Live League, Het toernooi van het jaar. Ditmaal stonden Steven Stevenson, Thibault Tricole, Jarred Cole, Ciaran Teehan, Robert Rickwood en ‘ Prime Time’ Matthew Edgar aan de start. De laatstgenoemde stelde samen met de Fransman Thibault Tricole erg teleur in de eerste 2 dagen en eindigde relatief onderaan de ranking. Groep A werd door 2 spelers gedomineerd Rickwood en Stevenson. Ze stonden allemaal na 10 potjes darten op 14 punten. Steven Stevenson was de gelukkige en mocht meteen door naar de zaterdag, de rest zagen we verspreid over groep B en C terug op donderdag en vrijdag.

In groep B zette ‘Prime Time’ het een en ander recht door meteen goed te starten en 5 van zijn 8 potjes te winnen. Samen met Mike Gillet die verassend goed speelde in groep B en oud-tourcardhouder Nick Kenny speelde zei zich veilig voor de zaterdag. In groep C hervond de Fransman Thibault Tricole samen met Scott Baker hun goede spel en plaatsten hun zich samen voor de zaterdag.

Op zaterdag kondigde ‘Prime Time’ Edgar een showtje aan samen met zijn nieuwe dartsshirt. Edgar die zich relatief makkelijk naar de halve finale speelde had tot dan toe weinig tegenstand. De verassing van de avond was Mike Gillet die Edgar in de halve finale verwees naar de 3/4de plaats wedstrijd en zichzelf verzekerde van de finaleweek en de finale. Aan de andere kant van het schema speelde oud-tourcardhouder Nick Kenny geen enige rol van betekenis en die zagen we dan ook niet terug in de halve finale. Scott Baker gluipte overal een beetje door heen en mocht het in de halve finale op nemen tegen Tricole die tot dan toe het beste spel van iedereen had laten zien. Hoe goed Tricole was in de groep kon hij niet mee nemen naar de halve finale, waar hij met 4-1 er afging tegen Baker. Schrale troost voor Tricole is dat we hem net als de finaliste Baker en Gillet in week 5 terug gaan zien. In een spannende finale ging de winst toch wel verassend naar de jonge en minder bekende Mike Gillet met 4-2.

Uitslagen Finaledag:

Groep A:
Mike Gillet 4-3 Simon Stevenson
Scott Baker 4-2 Simon Stevenson
Scott Baker 4-1 Mike Gillet

Halve finales:
Matthew Edgar 4-1 Thibault Tricole
Matthew Edgar 4-0 Nick Kenny
Thibault Tricole 4-1 Nick Kenny

3/4 Plaats:
Thibault Tricole 4-2 Matthew Edgar

Finale:
Mike Gillet 4-2 Scott Baker

Image courtesy of FOTO: Fit Flight
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *