Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Priscilla-Steenbergen-Lakeside-Anca-Zijlstra-WDF-WK

Priscilla Steenbergen wint decider en bereikt tweede ronde

Na Aletta Wajer heeft ook Priscilla Steenbergen de tweede ronde bereikt van het damestoernooi op Lakeside. In een allesbeslissende leg werd Kym Mitchell met 2-1 in sets verslagen.

In de vijfde partij van de middagsessie kwam Priscilla Steenbergen in actie voor het eerste ronde partij tegen Australische Kym Mitchell. Mitchell was erg succesvol in 2023, ze wist namelijk twee WDF-titels op haar naam schrijven. Dit lukte Steenbergen niet, maar ging de partij toch in als de grote favoriet.

Mitchell mocht de partij beginnen, maar liep gelijk tegen een break aan. Steenbergen scoorde meteen erg goed en wist via dubbel 2 te breaken. Ze wist vervolgens ook haar eigen leg te houden, nadat Mitchell meerdere pijlen had gemist op de dubbel. In de derde leg kwam de Australische op het scorebord, via dubbel 10 maakte ze er 2-1 van. Een beslissende leg kwam er niet, via dubbel 16 pakte Steenbergen de eerste set.

In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg produceerde Mitchell een hele knappe 76-finish via dubbel 4 om te breaken naar 2-1. Echter kon ze het niet afmaken in haar eigen leg. Na één gemiste setdart van Mitchell op de bull brak Steenbergen via dubbel 13 terug naar 2-2. Het leek erop dat Steenbergen de partij naar zich toe ging trekken, maar kreeg vanaf 65 geen matchdart. Mitchell wist 51 uit te gooien en dwong zo een beslissende set af.

Mitchell kreeg wederom meerdere pijlen op de dubbel om haar eigen leg te houden in de derde set, maar kreeg de dubbel er niet in. Steenbergen strafte het meteen af door via dubbel 13 de break te plaatsen. Mitchell kwam meteen met een sterk antwoord, een 95-finish in 15 darts zorgde voor de rebreak. De breaks gingen nog even door in de beslissende set. Steenbergen kwam met een 17-darter op matchpoint, maar zag in de vierde leg Mitchell een hele belangrijke 130-finish gooien voor 2-2. In de beslissende leg, die de Australische mocht beginnen, bleef het erg lang bij elkaar. Mitchell kreeg twee matchdarts, maar die werden gemist. Steenbergen bleef koel, raakte tops en wist zo de partij toch nog winnend af te sluiten; 2-1 (3-1,2-3,3-2).

In de tweede ronde mag Steenbergen het opnemen tegen de nummer 3 geplaatste Lisa Ashton.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Priscilla Steenbergen: 66,32 / 24%
Kym Mitchell: 66,56 / 31%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *