Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Haupai Puha

Puha, Barnard en Rock door, ook Ieren succesvol

Op dag één van Q-School 2022 hebben Haupai Puha en Michael Barnard zich weten te plaatsen voor de Final Stage. Zij zullen onder andere worden vergezeld door de talentvolle Josh Rock en twee Ieren.

Hoe verging de dag?

In Duitsland is Q-School vanwege coronamaatregelen verdeeld in twee groepen, in Engeland worden alle 322 spelers gewoon bij elkaar in één toernooi gegooid. Dag één van Q-School 2022 beloofde zo al meteen een hectische dag te worden. Alle ogen waren meteen gericht op Fallon Sherrock: kan ze de hype waarmaken en een Tour Card pakken? Haar start was echter niet veelbelovend. Tegen Jason Hogg perste ze er een beslissende leg uit, maar doordat Hogg daarin een 12-darter gooide verloor ze meteen. Ze kan aan de bak in de overig twee dagen. Ook John Part vloog er meteen in ronde één uit, hij verloor van Jonny Kinsella (5-3). Leighton Bennett, het 16-jarige supertalent die eindelijk zijn debuut op Q-School mocht maken, miste in zijn eerste partij tegen Neil MacDougall 5 matchdarts en verloor ook.

Robert Thornton noteerde in ronde twee een gemiddelde van 104.38. De Schot won ook zijn wedstrijd in ronde drie, maar daarna was het uit met de pret: hij verloor van Robert Rickwood (5-4). Ook Gavin Carlin noteerde een gemiddelde van 100+, maar voor hem was het in ronde drie al over. De jonge Nathan Girvan deed hetzelfde, hij bereikte hierna de laatste 32. Jamie Lewis en Ross Montgomery waren twee opvallende namen bij de laatste 32. De ervaren spelers sprokkelden belangrijke punten bij elkaar om de final stage te behalen.

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de final stage. Dit betekende dus dat de wedstrijden bij de laatste 16 als finales golden. Van de acht spelers die zich door deze wedstrijden heen vochten heeft alleen Michael Barnard ooit een Tour Card gehad. ‘The Dinosaur’ kende een sterke dag en zal een speler zijn om rekening mee te houden in de final stage. Hij versloeg Stephen Burton ruim in zijn finale (5-1). Haupai Puha, de Nieuw-Zeelander die vorig jaar nog het PDC WK speelde, wist zich ook meteen te plaatsen. Vorig jaar liep Q-School nog uit op een deceptie, dit jaar is hij uit op wraak. In zijn finale kwam hij 4-0 voor tegen Kevin McDine, waarna hij zes matchdarts miste. Uiteindelijk trok hij de partij in de beslissende leg toch over de streep.

Conor Heneghan en Michael Flynn hielden de eer van Ierland hoog. Beide mannen mogen woensdag terugkeren, na overwinningen op respectievelijk Andrew Hyland en de Amerikaan Danny Lauby. De Noord-Ier Josh Rock, met 20 jaar jong iemand voor de toekomst, kende het Ierse eiland nog meer feest. Robert Rickwood, Graham Usher en Nick Fullwell maakten het achttal compleet. De drie ervaren mannen liet alle drie gedurende de dag goed spel zien.

Haupai Puha 5-4 Kevin McDine
Nick Fullwell 5-3 Robert Owen
Michael Flynn 5-2 Danny Lauby
Graham Usher 5-4 Matthew Dennant
Conor Heneghan 5-1 Andrew Hyland
Michael Barnard 5-1 Stephen Burton
Josh Rock 5-2 Dan Read
Robert Rickwood 5-2 Darren Johnson

Stand

De verliezende finalisten staan er logischerwijs het beste voor in de opgeschoonde stand. Alle acht zijn ook verzekerd van de volgende fase. De volledige stand is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *