Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Q-School 2021 aangekondigd: format flink op de schop

Door de vele onzekerheid in zowel Engeland als Duitsland duurde het even tot er meer duidelijk was over Q-School. Vandaag was dan uiteindelijk de dag en er is flink gesleuteld aan het format.

Net zoals de voorgaande jaren is er wel weer een onderscheid tussen spelers uit de UK en Europa. Voor de Europeanen staat het dit jaar gepland in Leverkusen. Bijna al het overige lijkt veranderd.

Om te beginnen is Q-School nu opgedeeld in twee fases: Stage One en de Final Stage. Stage One wordt in principe gehouden tussen 15 en 17 Januari, 3 dagen dus. Echter, zijn er meer dan 256 inschrijvingen, dan worden 12, 13 en 14 Januari hier aan toegevoegd. Het deelnemersveld wordt dan in tweeën gesplitst, met de ene helft op de eerste drie dagen en de andere helft op de andere drie. Op elke dag plaatsen de beste vier spelers zich meteen voor de Final Stage. Na Stage One wordt er een balans opgemaakt en mogen ook de beste spelers op de Order of Merit naar de Final Stage, totdat er een totaal van 128 spelers zijn geplaatst voor de Final Stage.

In de Final Stage bevinden zich dan al de spelers die dit jaar hun Tour Cards verloren plus spelers uit de top 16 van de Challenge Tour en Development Tour. Zo stromen Maikel Verberk, Kevin Doets, Jitse van der Wal en Damian Mol in via deze secundaire tours en mannen als Benito van de Pas en Jan Dekker doordat zij hun Tour Card verloren. De Final Stage duurt vier dagen, van 18 tot 21 Januari, en lijkt wel weer op de reguliere Q-School. De winnaar van de dag pakt een Tour Card en daarnaast worden er via de Order of Merit ook plekken op de Tour vergeven.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *