Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Q-School: Volledige vaccinatie verplicht

Recent heeft de PDC de laatste details bekendgemaakt voor spelers die aan Q-School mee willen doen aankomend seizoen. Voor het eerst stelt de PDC een volledige vaccinatie verplicht op het toernooi waar menig darter zijn/haar dartdroom probeert te verwezenlijken.

De regulering zal alleen getroffen worden bij de Europese Q-School in Niedernhausen, het toernooi waar de Nederlanders in actie moeten komen. Het H+ Hotel zal omgevormd worden tot een bubbel die spelers niet mogen verlaten tijdens het toernooi.

Toegang tot Q-School wordt alleen goedgekeurd als de deelnemer minstens 15 dagen voor het toernooi zijn tweede vaccinatie heeft genomen. Aangezien de inschrijven al geopend waren zonder de extra restricties, schrijft de PDC op haar website: ”Ieder speler die zich al aangemeld heeft maar niet aan de criteria voldoet, kan aansprak doen op een terugbetaling van de inschrijfkosten.”

Ook moet er een negatieve sneltest (‘Lateral Flow Test’) laten zien worden bij aankomst in het hotel.

De regulering zal er ongetwijfeld voor zorgen dat verschillende (Nederlandse) topdarters besluiten om niet deel te nemen aan het toernooi.

De inschrijving voor Q-School sluit op 5 januari.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *