Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Q-School: Voorlopige deelnemerslijst met meer dan 40 Nederlanders

Wie worden de nieuwe darters op het PDC circuit in 2021? Wie gaan er een tourkaart halen op Q-School? We zullen het moeten afwachten, want het toernooi werd recent nog verplaatst naar begin februari; een officiële deelnemerslijst is dan ook nog niet bekend. Toch komt met de hulp van dartstwitteraar en statisticus @FDI_Index langzaamaan het deelnemersveld in zicht.

Q-School zal dit jaar met een nieuw format gespeeld worden: het toernooi word onderverdeeld in een ‘Stage 1’ en ‘Stage 2’. Iedereen die zich inschrijft komt in Stage 1 terecht, waar men zich eerst moet opwerken tot Stage 2 waar de tourkaarten verdeeld worden.

Van 7-9 februari en – alleen als er te veel deelnemers zijn – van 10-12 februari wordt Stage 1 gespeeld in Milton Keynes (UK Q-School) en Niedernhausen (EU Q-School). Stage 2 wordt gespeeld van 13-16 februari.

Tourkaarthouders die hun tourkaart hebben verloren dit jaar én de beste spelers van de Development Tour en de Challenge Tour, stromen direct door naar Stage 2. Voor Nederland zullen dit zijn: Niels Zonneveld, Maik Kuivenhoven, Jan Dekker, Benito van de Pas, Geert Nentjes, Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer, Kevin Doets, Maikel Verberk, Damian Mol en Jitse van der Wal. Of de gehele lijst namen ook daadwerkelijk mee gaat dingen voor een tourkaart, is nog niet bekend.

Hoewel de officiële deelnemerslijst nog niet bekend is gemaakt door de PDC (aangezien de inschrijving nog open is), hebben een groot aantal darters al bekend gemaakt zich te hebben ingeschreven. De meeste ogen zullen vallen op de ‘oude legendes’ die terugkeren waarvan de vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld natuurlijk de meeste aandacht zal krijgen. Ook hebben John Part (drievoudig wereldkampioen), Wes Newton en Christian Kist aangegeven weer terug te willen keren. De regerend BDO-Wereldkampioen, Wayne Warren, dingt ook mee voor een tourkaart. Geruchten gaan dat ook Co Stompé en Martin Adams mee gaan doen aan Q-School.

Tevens zal er de mogelijkheid zijn voor de nieuwe Lisa Ashton, de eerste vrouw die via Q-School een tourkaart won. Deta Hedman, Fallon Sherrock, Mikuri Suzuki en Lorraine Winstanley schreven zich al in voor Q-School.

Grootste kanshebbers

Volgens de FDI Index, een ranking systeem dat de recente vorm van een darter classificeert (in plaats van een tweejarige ranglijst die soms misleidend kan zijn), hebben deze tien darters de meeste kans op tourkaartwinst in februari:

EU Q-School:
1) Raymond van Barneveld
2) Niels Zonneveld
3) Nico Kurz
4) Rowby-John Rodriguez
5) Toni Alcinas
6) Martin Schindler
7) Boris Koltsov
8) Zoran Lerchbecher
9) Jan Dekker
10) Kevin Doets

UK Q-School:
1) Jim Williams
2) Danny Baggish
3) Scott Mitchell
4) Wayne Warren
5) Matthew Dennant
6) Robert Thornton
7) John Williams Jones
8) Scott Taylor
9) Gordon Mathers
10) Joe Murnan

Nederlanders op Q-School:
[Niels Zonneveld]
[Maik Kuivenhoven]
[Jan Dekker]
[Kevin Doets]
[Benito van de Pas]
[Geert Nentjes]
[Maikel Verberk]
[Yordi Meeuwisse]
[Vincent van der Meer]
[Damian Mol]
[Jitse van der Wal]
Raymond van Barneveld
Luc Peters
Patrick Peters
Christian Kist
Dennie Olde Kalter
Jeffrey Sparidaans
Danny van Trijp
Ryan de Vreede
Willem Mandigers
Gino Vos
Jimmy Hendriks
Toon Greebe
Jeroen Mioch
Co Stompé
Jeremy van der Winkel
Kristiaan de Boer
Moreno Blom
Anoop Ramdajal
Michael Stoeten
Marvin van Velzen
Erik van Manen
Mikel van Maastrigt
Levy Frauenfelder
Danny Jansen
Marco Jansen
Gijsbert van Malsen
Dylan Kappel
Co Stompé Jnr.
Gillian Koehoorn
Joey de Jong
Patrick Maat
Owen Roelofs
Arjan Konterman
Ansjelo Gerritsen
Davy van der Zande

DISCLAIMER: Hoewel de darters zelf aangaven mee te doen aan Q-School, blijft deze lijst speculatie.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *